Mulți români îl au în casă. Aparatul electrocasnic care îţi crește factura cu 400 de lei la apă şi la curent
Mulți consumatori au achiziționat mașini de spălat vase cu speranța de a economisi apă și energie electrică, însă utilizarea necorespunzătoare a acestora duce, de fapt, la costuri mai mari.
„Dubla spălare” aduce costuri suplimentare pentru energia electrică
Un studiu recent efectuat de furnizorul britanic de energie Utilita Energy, care a analizat obiceiurile casnice din 2.000 de gospodării, dezvăluie că în Marea Britanie se pierd anual aproximativ 450 de milioane de lire sterline (echivalentul a 525 de milioane de euro). Această risipă rezultă din practica obișnuită de a clăti vasele înainte de a le introduce în mașina de spălat vase și de a nu utiliza modul Economic.
Aproximativ milioane de gospodării din Marea Britanie se confruntă cu un cost suplimentar mediu anual de 71 lire sterline (echivalentul a aproximativ 83 euro sau peste 400 lei) pentru energia electrică și apa consumate.
„Dubla spălare” este o opțiune suplimentară care implică costuri suplimentare de 38 de lire sterline (44 de euro) pe an atunci când se utilizează apă caldă și de 11 lire sterline (13 euro) când se utilizează apă rece, scrie RTV.
Cum să economisiți bani utilizând funcția ECO a mașinii de spălat vase
În Regatul Unit, trei din cinci locuințe practică clătirea vaselor înainte de a le introduce în mașina de spălat vase. Această „dublă spălare” apare atunci când oamenii se îngrijorează că pe farfurii ar putea rămâne reziduuri care pot înfunda mașina de spălat vase.
Pe de altă parte, se constată că doar 3 din 5 locuințe nu au folosit niciodată funcția ECO a mașinii de spălat vase, care scade temperaturile de spălare și clătire în timpul ciclului.
Se estimează că utilizarea acestei funcții ar putea duce la o economisire anuală de 34 de euro. Costurile facturilor la curent electric au devenit o adevărată problemă pentru români, deoarece prețul electricității a crescut considerabil, iar astfel românii se văd nevoiți să plătească sume uriașe pentru utilități.
În contextul reducerii costurilor, în special în ceea ce privește energia electrică, românii au început să practice economia, dar există unele electrocasnice care sunt indispensabile și nu se poate renunța la utilizarea lor.