Ministrul Muncii, dialog aprins cu presa pe legea pensiilor: „Față de majorarea cu 13,8%, impactul suplimentar este de 10 miliarde” (VIDEO)

Ministrul Muncii, dialog aprins cu presa pe legea pensiilor: „Față de majorarea cu 13,8%, impactul suplimentar este de 10 miliarde” (VIDEO)
Foto: Simona Bucura-Oprescu / Facebook

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a avut un dialog aprins cu reprezentanții presei în privința impactului bugetar pe care îl va genera noua lege a pensiilor.

Ministrul Muncii, despre impactul bugetar al legii pensiilor

Răspunzând la întrebările reporterilor prezenți joi la Parlament, Simona Bucura-Oprescu a spus: „Luni am fost la comisia pentru muncă din Camera Deputaților, puteți să luați înregistrarea, și în comisia pentru muncă, pe datele pe care noi le aveam, am explicat care este cheltuiala cu pensiile din septembrie până în decembrie, absolut corect, aproximativ 55 de miliarde lei noi, absolut corect. Asta înseamnă că ceea ce se rostogolește acum este fals. Aceea este cheltuiala cu pensiile recalculate din septembrie până în decembrie”.

„Pentru absolut tot impactul pe care îl avem vă dăm toate cifrele oficiale astfel încât niciunul dintre dumneavoastră să nu mai aveți niciun fel de problemă cu interpretarea cifrelor. Vă dau fișa financiară a proiectului astfel încât dumneavoastră să vedeți exact care este impactul. Față de majorarea cu 13,8%, care majorare oricum era prevăzută și pe actuala formulă a legii, impactul suplimentar este de 10 miliarde”, a adăugat ministrul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`