Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu: ,,România are o înțelegere cu Comisia Europeană pentru un deficit pe 7 ani, care nu va implica creșterea de taxe” (VIDEO)

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu: ,,România are o înțelegere cu Comisia Europeană pentru un deficit pe 7 ani, care nu va implica creșterea de taxe” (VIDEO)
Adrian Câciu (PSD), ministrul de Finanțe. Foto: Guvernul României / Facebook

România a negociat zilele acestea cu Comisia europeană un nou plan de măsuri, pe 7 ani, iar printre cele mai importante aspecte era o eventuală introducere a unor taxe noi din 2025, veste care îi îngrijora pe români.

O abordare mai abruptă cum ar fi fost cea de 3 ani sau de 4 ani ar fi însemnat o taxare agresivă

Întrebat la emisinea News Pass a televiziunii B1TV despre cursul discuțiilor de la Bruxelles, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu (PSD), spune că România are o înțelegere cu Comisia Europeană pentru un deficit pe 7 ani, care nu va implica creșterea de taxe.

,,Acesta este cel mai important lucru din punctul meu de vedere. De altfel această amânare este o cale corectă de abordat în momentul în care încetinește economia și vedem această încetinire și în România și vedem o cvasi recesiune în Europa, adică nu e un cer senin din perspectivă economică în toată regiunea, pe de o parte, pe de altă parte avem și această luptă cu investițiile în sensul de a le realiza o dată pentru totdeauna pentru România, care a rămas mult restantă din perspectiva investițiilor în infrastructură.

O abordare mai abruptă cum ar fi fost cea de 3 ani sau de 4 ani ar fi însemnat nimic altceva decât rezolvarea pe partea de venituri, adică o taxare agresivă.

Ceea ce nu era de dorit, de aceea și discuțiile dintre noi și PNL au fost de a duce un plan pentru 7 ani din partea României, cu reforme și investiții, prinse și în PNRR pe de o parte, pe de altă parte, cele pe care le avem deja angajate prin bugetul de stat, sunt deja 155 de miliarde prevăzute la investiții.

Avem într-adevăr de dus această greutate, on presiune pe deficit va fi pusă în 2025-226, în sensul că investițiile atunci vor produce cele mai mari cheltuieli, dar, reglarea pe partea de deficit se va face în anii următori, prin efectul de multiplicare economică.”, a declarat Adrian Câciu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`