Ministrul Educației a evitat să spună dacă legea salarizării va fi gata până la 1 ianuarie sau nu. Ligia Deca: Trebuie să găsim o soluție pentru profesori chiar și pe actuala legislație

Ministrul Educației a evitat să spună dacă legea salarizării va fi gata până la 1 ianuarie sau nu. Ligia Deca: Trebuie să găsim o soluție pentru profesori chiar și pe actuala legislație
Ligia Deca, ministrul Educației. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educației, Ligia Deca, a invocat posibilitatea de a nu fi gata până la 1 ianuarie legea salarizării, actul normativ în baza căruia profesorii ar fi trebuit să primească majorările salariale de la începutul anului 2024, potrivit Edupedu.ro.

Ligia Deca a evitat să spună dacă legea salarizării va fi gata până la 1 ianuarie sau nu

Într-un interviu pentru Euronews, Ligia Deca a evitat să dea un răspuns categoric când a fost întrebată dacă sunt bătute în cuie majorările salariale ale profesorilor de la 1 ianuarie.

„Voi face tot ceea ce ține de mine pentru ca acest angajament (politic al coaliției de guvernare, n.r.) să se respecte)”, a spus ministrul Educației.

Ligia Deca susține că au început discuțiile dintre profesori și Ministerul Muncii pe grila de salarizare. Pe de altă parte, ea a invocat posibilitatea de a nu fi gata actul normativ până la 1 ianuarie.

„Eu cred că o promisiune făcută trebuie respectată sau, măcar, dacă există dificultăți, trebuie demarate discuțiile pentru a vedea care ar fi un nou interval de timp. Eu cred că, chiar dacă noua lege a salarizării să zicem că nu este gata până la 1 ianuarie, deși eu cred în continuare că trebuie să avem un astfel de act normativ, trebuie să găsim o soluție chiar și pe actuala legislație, pentru ca profesorii să primească ceea ce li s-a promis”, a adăugat ministrul.

Ligia Deca a fost întrebată dacă există semnale că legea salarizării va fi gata până la 1 ianuarie, răspunzând că „se lucrează la acest lucru”.

„Trei variante de grile discutate împreună cu noi și cu reprezentanții cadrelor didactice au fost trimise la Banca Mondială pentru impact bugetar, urmând să se finalizeze și discuția politică”, a mai spus ministrul Ligia Deca.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`