Ministerul Finanţelor anunţă că majorarea cu 200 de lei a salariului minim brut nu va fi impozitată

Ministerul Finanţelor anunţă că majorarea cu 200 de lei a salariului minim brut nu va fi impozitată
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Finanţelor  a anunțat prin actul normativ care are în vedere majorarea cu 200 de lei a salariului minim brut că aceasta nu va fi impozitată.

De la 1 iunie 2022, angajatorii pot majora salariul minim brut de bază cu 200 de lei. Această sumă  nu va fi impozitată și nu se vor plăti contribuţii sociale, potrivit  actului normativ publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor.

200 de lei în plus pentru salariul minim

Ministerul Finanţelor  a prezentat actul normativ prin care se propune neimpozitarea şi neincluderea în baza de calcul al contribuţiilor sociale obligatorii a sumei de 200 lei/lună.

”Ministerul Finanţelor a elaborat actul normativ necesar pentru îndeplinirea măsurii adoptate în cadrul programului guvernamental ”Sprijin pentru România”,”200 de lei în plus pentru salariul minim (creştere voluntară scutită de taxe)”. Astfel, este propusă neimpozitarea şi neincluderea în baza de calcul al contribuţiilor sociale obligatorii a sumei de 200 lei/lună, reprezentând venituri din salarii şi asimilate salariilor, pentru creşterea voluntară a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, prevăzut în contractul individual de muncă”, anunţă Ministerul Finanţelor.

Astfel că, de la 1 iunie 2022, pentru suma provenită din majorarea salariului de bază de la nivelul salariului  minim brut pe ţară, de 2.550 lei /lună , fără să cuprindă şi alte adaosuri, la suma de 2.750 lei lunar, nu se vor adăuga impozit pe venit.

Cine poate beneficia de majorarea cu 200 de lei a salariului minim

Persoanele nou angajate, în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă şi până la 31 decembrie 2022, inclusiv, pentru care nivelul salariului de bază lunar brut stabilit potrivit contractului individual de muncă, fără a include sporuri şi alte adaosuri, este de 2.750 de lei, conform observatornews.ro.

De asemenea, prin acest act  au fost efectuate o serie de modificări şi completări Legii nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală. Aceste măsuri  au ca scop reglementarea obligaţiei de raportare de  furnizorii de servicii poştale a informaţiilor  cu privire la la trimiterile poştale pentru care destinatarul achită expeditorului,  contravaloarea bunului livrat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`