Milionarii europeni își pregătesc copiii pentru un transfer imens de avere de 90 de trilioane de dolari

Milionarii europeni își pregătesc copiii pentru un transfer imens de avere de 90 de trilioane de dolari
sursă foto: Unsplash

Milionarii europeni își duc copiii din generația Z la convenții personalizate, în scopul pregătirii pentru Marele Transfer de Avere, evaluat la 90 de trilioane de dolari.

Jumătate dintre milionari ar prefera ca afacerea să fie păstrată în familie

Potrivit unui raport HSBC privind Averea Antreprenorială, aproape 1.000 de antreprenori cu averi mari au fost chestionați, pentru a fi evaluate planurile lor de a transfera averea către familiile lor, relatează Fortune.com.

Peste o treime dintre antreprenori au spus că intenționează să iasă din afacere în următorii cinci ani. Mai mult de jumătate dintre ei ar prefera ca afacerea să fie păstrată în familie, aceasta fiind o opțiune populară în rândul celor cu active de peste 10 milioane de dolari.

Succesiunea este totuși o provocare. Antreprenorii se gândesc la faptul că afacerea sau averea nu ar putea fi gestionată responsabil de copiii lor, nefiind pregătiți. O treime din cei chestionați au evidențiat lipsa eticii muncii a urmașilor lor. După aceea s-au manifestat temeri legate de lipsa de interes pentru afacerea pe care o au în familie, lipsa de cunoștințe și lipsa de competențe pentru a conduce eficient.

De asemenea, există un procent considerabil care crede că urmașii lor ar putea dori croirea propriului drum în lumea afacerilor. „Vedem familii mai interesate de afaceri moderne și economia modernă, mai degrabă decât de unele dintre lucrurile mai tradiționale. Și știu că asta este o îngrijorare”, a declarat Russell Prior, șeful guvernanței familiale, al consultanței pentru birouri de familie și al filantropiei pentru HSBC Global Private Banking, pentru Fortune, preluat de Libertatea.

Cu puțin peste o cincime dintre persoanele care au active investibile de peste 10 milioane de dolari nu au făcut niciun plan de transfer al averii. Prior spune că particularitățile depind de nivelul averii pe care o are familia, precum și vârsta celor care dețin activele.

În scopul de a ajuta pregătirea, HSBC Private Banking organizează pentru clienții săi evenimente personalizate, într-o versiune aparent extravagantă a terapiei ușoare de familie. Tatăl și fiul, sau mama și fiica, participă la evenimente speciale organizate de HSBC, special concepute pentru pregătirea pentru moștenire. „Cred că dinamica în joc este foarte interesantă”, a spus Prior.

„Este grozav să diversificăm aceste evenimente pentru a oferi acea gamă de oportunități pentru conversații”. Copiii sunt învățați aspectele tehnice ale averii Aceste întâlniri oferă familiilor oportunitatea de înțelegere despre cum ar putea arăta transferul averii lor. Se începe de la mai multe conversații cu copiii lor despre ce așteptări au cu privire la moștenire și dacă sunt pregătiți să ia afacerea familiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`