Marcel Ciolacu roagă miniștrii „să își prioritizeze proiectele”: „Nu vom renunța la niciun proiect important. Masa caldă pentru școli trebuie să continue” (VIDEO)

Marcel Ciolacu roagă miniștrii „să își prioritizeze proiectele”: „Nu vom renunța la niciun proiect important. Masa caldă pentru școli trebuie să continue” (VIDEO)
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre construcția bugetului pe 2024, joi, în debutul ședinței de Guvern, și i-a rugat pe miniștrii „să își prioritizeze proiectele”.

„Nu vom renunța la niciun proiect important”, susține Marcel Ciolacu

Premierul a subliniat că programul Masă caldă pentru școli trebuie să continue.

„Pentru că ne apucăm de construcția bugetului pe 2024, rog toți miniștrii să își prioritizeze proiectele. Nu vom renunța la niciun proiect important – de exemplu, programul Masă caldă pentru școli, pe care noi l-am extins în acest an, trebuie să continue și o rog pe doamna ministru al Educației să dimensioneze corect pentru 2024 acest program esențial mai ales pentru copiii din zonele vulnerabile”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a anunțat și alte măsuri în ședința de Guvern de joi, inclusiv constituirea Băncii de Investiții și Dezvoltare a României.

„Mă bucur că acest guvern găsește timp și pentru cultură. Este vorba de Muzeul Național de Istoria Evreilor și al Holocaustului din România, proiect inclus în Planul Național de Redresare și Reziliență cu circa 17 milioane de euro. Sunt convins că este un proiect relevant și că va fi nu doar un reper cultural major, ci și o bijuterie arhitecturală pe care Calea Victoriei din București o va recâștiga. La fel de important, va reprezenta un instrument capabil să susțină efortul de combatere a discriminării și antisemitismului, fenomen tot mai prezent, din păcate, în Europa și în lume”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`