Marcel Ciolacu: Nu am nicio reținere să-i reamintesc președlintelui Klaus Iohannis că, atunci când era Cîțu premier și nu aveam nici criză energetică, nici război în Ucraina, domnia sa spunea că nu sunt bani să creștem pensiile

Marcel Ciolacu: Nu am nicio reținere să-i reamintesc președlintelui Klaus Iohannis că, atunci când era Cîțu premier și nu aveam nici criză energetică, nici război în Ucraina, domnia sa spunea că nu sunt bani să creștem pensiile
Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, s-a arătat de părere că pensiile nu ar fi crescut dacă social-democrații nu ar fi intrat la guvernare și spune că nu are „nicio reținere” să îi reamintească președintelui Klaus Iohannis că „spunea că nu sunt bani să creștem pensiile” când Florin Cîțu era premier, iar criza energetică și războiul din Ucraina încă nu începuseră, transmite News.ro.

„Nu cred că ar fi crescut pensiile anul acesta dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare”, susține Marcel Ciolacu

„Nu cred că ar fi crescut pensiile anul acesta dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare, fiindcă chiar dacă acum toată lumea îşi dă cu părerea şi am intrat chiar într-o zonă penibilă de avansare de procente pentru a mări pensiile. Nu am nicio reţinere să-i reamintesc preşedintelui Klaus Iohannis că, atunci când era domnul Cîţu premier şi nu aveam nici criză energetică, nici război în Ucraina, eram după pandemie, domnia sa spunea că nu sunt bani să creştem pensiile şi trebuie să calculăm foarte bine”, a declarat, vineri, liderul PSD.

Marcel Ciolacu spune că se consideră „un om reponsabil”.

„Toată echipa guvernamentală e formată din oameni responsabili şi sunt ferm convins că ne vom aşeza la masă în coaliţie, vom încheia această dispută în spaţiul public – cine oferă mai mult pensionarilor, de parcă nu este un drept şi o obligaţie a noastră de a ajuta persoanele mai vârstnice să trăiască decent. Eu cred că e o discuţie care trebuie scoasă din contextul politic şi cu responsabilitate discutată în interiorul coaliţiei”, a adăugat el.

Președintele PSD s-a arătat deranjat de discuțiile din spațiul public despre „cine oferă mai mult pensionarilor”.

„Mă deranjează personal această discuţie în spaţiul public cine oferă mai mult pensionarilor. Cred că şi pe pensionari îi deranjează această dispută. Această discuţie trebuie avută în coaliţie. Îmi doresc să facem o mărire a pensiilor sustenabilă, nu numai în România, în toată Europa. Important e că ne-am hotărât să mărim pensiile, cât şi salariul minim la 3.000 lei. Dar nu măreşti uniform. Poate mărim mai mult pensiile mai mici”, a continuat Marcel Ciolacu.

Oficialul spune că este „foarte greu să suporţi cu o pensie de 1.000 – 1.500 lei toate aceste scumpiri din cauza inflaţiei”.

„Toate pensiile trebuiesc mărite, dar cred că soluţia finală e să o luăm în coaliţie. Am cerut de la MFP şi de la Ministerul Muncii o situaţie pe venituri pe familie. Cam aceasta e abordarea în spaţiul european. Am discutat cu alţi miniştrii social-democraţi europeni. Nu putem veni cu măsuri altfel decât cele din Europa”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`