Marcel Boloș: Sunt 4 milioane de gospodării care ar urma să beneficieze de ajutorul pentru încălzire. Cardul de energie urmează să fie distribuit prin intermediul Poștei Române (VIDEO)

Publicat: 27 12. 2022, 21:18
Actualizat: 27 12. 2022, 21:25
Sursa foto: Guvernul României / Facebook

Sunt 4 milioane de gospodării care ar urma să beneficieze de ajutorul pentru încălzire, conform simulărilor de până acum, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, marți, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

Marcel Boloș, precizări pe B1 TV despre ajutorul pentru încălzire

Oficialul a confirmat că este vorba despre două tranșe a câte 700 de lei fiecare.

„Cele două tranșe se vor deconta în lunile februarie și, respectiv, în luna septembrie 2023. Cardul de energie este documentul de bază care dă dreptul beneficiarului de sprijin pentru compensarea prețului la energie ca să utilizeze aceste fonduri. El urmează să fie distribuit prin intermediul Poștei Române. Așa după cum ați văzut, formularul deja este aprobat, iar părțile aferente celor care își decontează datoriile față de furnizorii de energie se fac pe baza a trei documente – cartea de identitate sau documentul identitate al beneficiarului, cardul de energie și, evident, facturile din care reiese datoria față de furnizorul de energie”, a declarat Marcel Boloș.

„Am ales această formă prin Poșta Română pentru ca beneficiarii să poată selecta orice tip de datorie pe care o au față de furnizorii de energie, de la energia electrică, gazele naturale, încălzirea în sistem centralizat și toate formele de energie care sunt specifice gospodăriilor, tocmai pentru a veni în ajutorul beneficiarilor”, a adăugat ministrul.

„Din simulările pe care le avem până acum, sunt 4 milioane de gospodării care ar urma să beneficieze de ajutorul pentru încălzire”, a mai precizat el.

„Dacă beneficiarii doresc să își achite încălzirea în sistem centralizat, căldura la bloc, atunci ei se adresează asociației de proprietari, pentru că, așa după cum știm, cheltuielile vin alocate pe tipuri de cheltuieli pe care le datorăm asociației de proprietari, iar noi, din aceste cheltuieli, doar cea cu energia termică o decontăm, așa încât acest certificat completat de asociație devine document în baza căruia Poșta mai apoi face plata către operatorul de energie termică”, a explicat Marcel Boloș.