Ludovic Orban: Nu trebuie să vă aprovizionați peste necesitățile normale! Nu există riscul de apariției unei lipse de produse din magazine (VIDEO)

Ludovic Orban: Nu trebuie să vă aprovizionați peste necesitățile normale! Nu există riscul de apariției unei lipse de produse din magazine (VIDEO)
Foto: pixabay.com

Premierul Ludovic Orban a făcut, duminică, un apel la români să nu își mai facă provizii de teama posibilelor efecte ale pandemiei de coronavirus.

Șeful Guvernului a dat asigurări că nu există riscul ca magazinele să nu fie aprovizionate cu produse în următoarea perioadă.

”În ceea ce privește cozile de la magazine, vă adresez un mesaj cât se poate de clar. Nu trebuie să vă aprovizionați peste necesitățile normale, să vă schimbați ritmul de aprovizionare. Din punctul meu de vedere și pe baza analizelor pe care le-am făcut, nu există riscul de apariție a unei penurii, a unei lipse din anumite categorii de produse alimentare sau alte produse.

Dacă cumpărați mai mult decât de obicei, această cumpărare îi poate lipsi pe alții de unele produse care sunt cumpărate în exces.

Mențineți un ritm normal, firesc de aprovizionare pentru că nu există un risc real să apară o penurie în furnizarea vreunui produs”, le-a transmis Ludovic Orban românilor, în videoconferința de presă pe care a susținut-o duminică seară, de la Vila Lac I, acolo unde se află în autoizolare.

Anterior, prim-ministrul a insistat asupra faptului că populația trebuie să respecte cu strictețe toate recomandările oficiale ale autorităților, pentru că limitarea răspândirii noului coronavirus în țara noastră ține de fiecare persoană român în parte.

”Începând de acum, limitarea răspândirii virusului va depinde în mare parte de un comportament responsabil al fiecăruia dintre cetățenii români. Vă cer să respectați toate recomandările care sunt formulate de specialiști – de medicii epidemiologi, de reprezentanții Ministerului Sănătății – care sunt transmise prin intermediul unor informări și anunțuri de utilitate publică. Este foarte important, pentru reducerea riscului de contaminare a altor cetățeni, ca orice cetățean român să respecte măsurile care se iau: măsura carantinei, măsura izolării la domiciliu.

De asemenea, chiar dacă viața trebuie să se desfășoare normal în continuare, căutați să respectați recomandările formulate – care sunt foarte importante pentru dumneavoastră – privind evitarea infectării cu COVID-19 sau, pentru a elimina riscul de a-i infecta pe alții, în cazul în care sunteți purtător al virusului, măsuri care țin de menținerea unei relații sociale care să-i protejeze pe ceilalți: respectarea unei distanțe, evitarea unui salut foarte apropiat, strângerea de mână sau îmbrățișarea”, a mai spus Ludovic Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”