Lucian Romașcanu: Bugetul pe 2024, construit de așa natură să nu existe niciun fel de creștere de impozite și taxe. Liberalii n-au încredere în dumnealor, pentru că ministrul de Finanțe e al PNL (VIDEO)

Lucian Romașcanu: Bugetul pe 2024, construit de așa natură să nu existe niciun fel de creștere de impozite și taxe. Liberalii n-au încredere în dumnealor, pentru că ministrul de Finanțe e al PNL (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Bugetul pentru 2024 este construit de așa natură încât să nu existe în plan niciun fel de creștere impozite și taxe, a declarat senatorul Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, luni, pe B1 TV, la Bună dimineața, România!”, acolo unde i-a acuzat pe liberali că n-au încredere în ei înșiși.

Lucian Romașcanu (PSD), pe B1 TV, despre bugetul pentru 2024

Întrebat despre eventuale creșteri salariale pentru angajații care protestează, purtătorul de cuvânt al PSD a explicat: „Cu mulți dintre dumnealor au existat deja discuții și vor exista corecții în legea salarizării unitare. În același timp, ar trebui ca mesajul să fie și din partea mediei, unitar, pentru că noi am anunțat că vor crește cu 5% salariile în tot sistemul bugetar, deci inclusiv la cei care sunt acum nemulțumiți; pe de altă parte, vedem un mesaj din media care spune, domne`, iar cu baroni, cu…”.

„Eu cred că este o normalitate să aducem și în zona bugetară o corecție care să acopere parțial măcar inflația, cu fiecare din acele categorii ați văzut că primul-ministru n-a ezitat să se întâlnească, deci eu cred că lucrurile se vor dezamorsa, iar bugetul de anul viitor este unul care să acopere toate nevoile în acest moment”, a continuat Lucian Romașcanu.

Întrebat cum vede amendamentul pe care pretind liberalii că îl vor pentru a se asigura că nu vor exista majorări de taxe și impozite în 2024, el a spus: „Eu aș spune că este redundant în acest moment, pentru simplul motiv că bugetul e construit de așa natură încât să nu existe în plan niciun fel de creștere de impozite și taxe. În același timp, rămâne să vedem, se discută astăzi în coaliție, dacă chiar are rost să trecem acest amendament – plus, declarațiile premierului au fost foarte ferme, nu va crește nicio taxă, niciun impozit. O să vedem”.

„Principial nu e o problemă, dar e destul de politicianist formulat, în contextul în care și întrebările au fost, domne`, dar n-aveți încredere în partenerii de coaliție de puneți acest amendament? Ei n-au încredere în dumnealor, în primul rând, pentru că ministrul de Finanțe este al Partidului Național Liberal. Dacă au sentimentul că ministrul pe care dumnealor îl susțin politic nu poate garanta așa ceva, să facă amedamente, dar mi se pare redundant, așa cum v-am zis de la început”, a adăugat Lucian Romașcanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`