Loteria Română continuă să plătească lunar firmei Intralot între 3 și 4 milioane lei pentru întreținerea sistemului loteristic
Loteria Română virează în continuare între 3 și 4 milioane de lei, lunar, grecilor de la Intralot, doar pentru întreținerea sistemului loteristic, informează HotNews.
Totul, în urma încheierii unor acte adiționale la contractul păgubos expirat anul trecut, care se află acum în atenția DNA și despre care ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu, spune că este renegociat în termeni mult mai avantajoși.
Contractul dintre Loteria Română și firma greacă Intralot a fost considerat mulți ani unul păgubos pentru partea română.
Contractul de credit furnizor s-a derulat pe perioada 2003-2013.
Astfel, în cei 10 ani, Intralot a oferit sistemului loteristic și serviciile aferente, primind în schimb între 7,5 și 8,5% din încasările totale de la jocurile loto: 6/49, Noroc, 5/40, Super Noroc, Joker și Noroc Plus.
În primii ani a primit 8,5% din încasări, apoi, în urma unor renegocieri din 2010 s-a ajuns la 7,5%, procent considerabil având în vedere că erau procente din încasări.
La sfârșitul contractului, se presupune că sistemul a fost achitat integral, chiar mai mult de atât, și a intrat în posesia Loteriei Române. Din acel moment, Loteria Română putea să înceapă să opereze singură sau să încheie un contract pentru un nou sistem, în condiții mult mai avantajoase decât până anul trecut, în urma unui proces transparent de selecție a unui investitor.
În schimb, a încheiat acte adiționate, din trei în trei luni, la acel contract păgubos cu Intralot, în condiții discutabile din punct de vedere al legalității.
Astfel, Loteria Română continuă să plătească Intralot ca și cum sistemul loteristic nu ar fi fost deja achitat, sumele ajungând lunar la 3-4 milioane lei, în funcție de încasări, doar pentru mentenanță.
Pentru luna aprilie, Loteria Română a plătit 4 milioane de lei, apropae la fel ca și pentru luna mai.
Anul trecut, plățile ajungeau la 6-7 milioane de lei, însă Intralot mai avea contract de credit furnizor cu Loteria, cel pentru „păcănele”.