Liviu Dragnea, prima apariție de după "revoluția fiscală". Cum răspunde acuzațiilor că a scăzut salariile românilor (FOTO)

Publicat: 12 11. 2017, 14:47
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Liviu Dragnea a avut duminică prima apariție publică de la modificarea Codului Fiscal prin ordonanță de urgență în ședința de guvern de miercuri. Președintele PSD a ținut să afirme în fața reporterilor că nu va scădea niciun salariu prin măsura trecerii contribuțiilor sociale de la angajator la angajat în ciuda avertismentelor și criticilor primite.

"Aduceți-vă aminte toate criticile că vor scădea salariile și deja companii peste companii anunță că nu se va întâmpla asta, că nu poate să fie ăsta efectul ordonanței", a spus Liviu Dragnea.

Președintele PSD a ținut să precizeze că aceste măsuri fiscale au fost făcute în colaborare cu premierul Tudose și că amândoi s-au pus de acord pentru fiecare modificare.

"PSD urmărește programul de guvernare. Împreună cu premierul am lucrat la acest proiect. Premierul nu a ezitat nicio clipă", a precizat Dragnea.

Liviu Dragnea, prima apariție de după "revoluția fiscală". Cum răspunde acuzațiilor că a scăzut salariile românilor

#DIRECT_ONE_uxnsoa#

Nici posibilitatea de a fi sesizată Curtea Constituțională privind modificările de la Codul Fiscal nu îl alarmează pe Liviu Dragnea. Sindicatele a cerut insistent Avocatului Poporului să sesize CCR privind ordonanțela de urgență.

"S-a lucrat foarte mult la acest act normativ. S-a analizat și cu specialiști în drept constituțional, fiscaliști, juriști. Nu văd de ce ar putea să fie neconstituțională această ordonanță", a afirmat președintele PSD.

Cât despre moțiunea de cenzură pe care PNL a anunțat că o va depune împotriva guvernului, Liviu Dragnea a afirmat că este ceva normal ca cei din opoziție să facă acest lucru și că nu privește cu emoții votul din Parlament.

Printre modificări adoptate la Codul Fiscal, miercuri, se numără transferul contribuțiilor sociale din sarcina angajatorului în sarcina angajatului, prevedere care a nemulțumit sindicatele și patronatele, sau scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%, ceea ce a stârnit nemulțumirea primarilor, care se tem că bugetele locale vor fi mult reduse.