Litoralul, luat cu asalt de turiștii cu vouchere de vacanţă. Unde s-au cheltuit cele mai multe tichete

Litoralul, luat cu asalt de turiștii cu vouchere de vacanţă. Unde s-au cheltuit cele mai multe tichete
Foto: Captură video

Litoralul românesc este susținut și anul acesta de voucherele de vacanță. Mai bine de 70% din totalul vânzărilor s-a realizat prin aceste tichete.

Într-un hotel din Mamaia peste jumătate dintre turiști au plătit cu vouchere

Hotelurile de 3 stele au fost în topul celor preferate de turiștii care au folosit această metodă de plată. Cele mai multe rezervări de acest tip au fost făcute în Mamaia și Eforie Nord.

Hotelierii recunosc că voucherele reprezintă în fiecare an un suport important și că litoralul ar arăta mult mai pustiu fără acest ajutor.
Reprezentantul unui hotel de 3 stele spune că aproximativ 50% dintre turiști vin la hotelul său pe baza acestor vouchere de vacanță și că există în continuare o zonă de dependență a turismului, cel puțin pe litoral de aceste vouchere, potrivit Știrile ProTV.

Cele mai multe vânzări cu tichete au fost în Mamaia, peste 70%, urmată de stațiunile din sudul litoralului. Mai mult de jumătate dintre turiștii care au ajuns anul acesta în Eforie Nord și-au plătit sejururile în acest fel. Mulți au fost și în Jupiter, Cap Aurora și Venus.

Topul stațiunilor unde s-au cheltuit tichetele de vacanță:

Mamaia: 70%

Eforie Nord: 60%

Jupiter și Cap Aurora: 55%

Venus: 50%

Cu aceste tichete se poate plăti în principal cazarea, singura condiție este ca hotelurile sau pensiunile alese să fie pe teritoriul României. Apoi, se pot achita mesele, transportul, dar și servicii balneare sau activități de agrement.
Specialiștii în turism spun că anul acesta au fost emise de către stat tichete de vacanță în valoare 2 miliarde de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)