Blocaj în achiziția a 40 de trenuri noi: Alstom şi Siemens au contestat licitația după ce chinezii de la  CRRC Qingdao Sifang s-au clasat pe primul loc 

Blocaj în achiziția a 40 de trenuri noi: Alstom şi Siemens au contestat licitația după ce chinezii de la  CRRC Qingdao Sifang s-au clasat pe primul loc 
Foto: Facebook / CFR Călători

Probleme la licitația pentru achiziționarea a 40 de trenuri noi. Companiile Alstom şi Siemens au depus contestații după ce, în urma evaluărilor, pe primul loc s-a clasat oferta chinezilor de la CRRC Qingdao Sifang, informează economica.net.

BOMBĂ MONDENĂ! MĂDĂLINA GHENEA, PE FELIE CU CELEBRUL MILIONAR! I-A PUS MÂNA PE… (GALERIE FOTO)

În aceste condiții, există șanse mari ca procedurile să se prelungească până cel puțin anul viitor. Totul în contextul în care, de aproape un deceniu nu a mai fost cumpărat niciun material rulant, iar pe căile ferate române circulă trenuri foarte vechi.

Clasate pe locurile 2 și 3 în urma evaluărilor, Alstom Ferroviaria și Siemens Mobility au depus contestații la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) pe 27 septembrie, respectiv pe 30 septembrie.

CUTREMUR MONDEN! IULIA VÂNTUR, ÎN STARE GRAVĂ! SALMAN KHAN A FĂCUT ANUNȚUL ÎN LACRIMI (GALERIE FOTO)

Cele 40 de garnituri vor fi cumpărate prin Autoritatea pentru Reformă Fevoviară (ARF) și ar urma să fie repartizate către CFR Călători, dar și unor operatori privați. Este vorba despre trenuri electriceregionale RE-R, însă este prevăzută și posibilitatea suplimentării cu încă 40 de rame electrice. Noile rame vor circula cu viteză maximă de 160 km/h.

RĂMAS BUN, VALENTINA PELINEL! CRISTI BORCEA A LUAT DECIZIA RADICALĂ LA PUȘCĂRIE!NU A MAI SUPORTAT DUREREA

În ceea ce privește valoarea estimată a contractului, aceasta este cuprinsă între 1.707.125.000 lei, fără TVA, contra valoarea a 40 rame cu 15 ani mentenanță și 4.557.130.000 lei, fără TVA lei pentru 80 trenuri cu 30 ani mentenanță.

Finanțarea proiectului este asigurată din Programul Operaţional Infrastructură Mare – POIM, iar cofinanțarea este asigurată de la bugetul de stat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`