Gigantul de jucării Lego a abandonat planurile de a-și produce popularele cărămizi de construit din sticle de plastic reciclate, în pofida eforturilor sale de a reduce emisiile de carbon.
Dar luni, a spus că a descoperit că utilizarea noului material nu reduce emisiile de carbon. Lego a spus că rămâne decisă să realizeze cărămizi din materiale durabile.
Lego face aproximativ 4.400 de tipuri de cărămizi de construit – jucării. În prezent, multe dintre ele sunt fabricate folosind acrilonitril butadien stiren (ABS), un plastic fabricat din petrol brut.
Renunțarea de a trece la plastic reciclat, care a fost raportată pentru prima dată în Financial Times, e văzută ca un eșec după anunțul important din partea Lego de a-și îmbunătăți produsele și de a le face mai ecologice.
La fel ca multe alte companii, Lego a explorat materiale alternative la plastic, pe măsură ce sustenabilitatea devine mai importantă pentru clienți, arată The Guardian.
Una dintre provocări a fost găsirea unui material suficient de durabil pentru a dura pe parcursul unor generații.
În 2021, a spus că a dezvoltat cărămizi prototip realizate din sticle de polietilen tereftalat (PET), cu alte substanțe chimice adăugate.
Compania spera că materialul ar fi putut oferi o alternativă la cărămizile pe bază de petrol.
Dar Lego a dezvăluit acum că, după mai bine de doi ani de teste, a descoperit că utilizarea PET-ului reciclat nu reduce emisiile de carbon.
Se pare că motivul constă în faptul că sunt necesari pași suplimentari în procesul de producție, ceea ce înseamnă că trebuie să folosească mai multă energie.
Drept urmare, Lego a declarat că a „hotărât să nu progreseze” cu fabricarea cărămizilor din material. A spus că în prezent testează și dezvoltă cărămizi fabricate dintr-o „gamă de materiale alternative durabile”.
Niels Christiansen, directorul executiv al Lego, a declarat pentru FT că nu există „material magic” care să rezolve provocările de sustenabilitate ale firmei. „Investim peste 1,2 miliarde de dolari în inițiative de sustenabilitate în cei patru ani până în 2025, ca parte a eforturilor noastre de a trece la materiale mai durabile și de a reduce emisiile de carbon cu 37% până în 2032”.