La ce temperatură trebuie să setezi aerul condiționat ca să nu consume mult. Așa reduci facturile la un sfert

Publicat: 05 07. 2022, 16:23
aer conditionat LG La ce temperatură trebuie să tii aerul condiționat ca să reduci costurile la facturi până la un sfert

Temperaturile din această perioadă se resimt tot mai tare atât în exterior, cât și în interiorul casei noastre și pentru a reuși să mai scăpăm puțin de căldură apelăm la aerul condiționat.

Se pare că aparatele de aer condiţionat sunt tot mai căutate, dar scumpirile la energia electrică îi fac pe mulţi să renunțe la această idee pentru a nu crește și mai mult factura la energie. Cu toate acestea, există câteva sfaturi care vă pot ajuta să reduceți facturile.

Cum poți să reduci factura la curent în timp ce folosești aerul condiționat

Anul acesta, cumpărarea şi montarea unui aparat de aer condiţionat au preţuri diferite față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cât despre preţul unui aparat de aer condiţionat, acesta porneşte de la 1100 de lei, iar costul pentru montare începe de la 500 de lei.

Potrivit unui expert în energie „Un aparat de aer condiţionat consumă în medie până la 420 de Kwh/h. La prețurile din ziua de azi plafonate, ar insemna un cost de 420 de lei. Temperatura optimă în casă este recomandată între 20 şi 25 de grade, iar dacă noi o modificăm doar cu trei grade, putem să reducem acest cost până la un sfert. Adică 25%, ceea ce ar însemna la un preţ de 420 de lei dintr-o factură, ar însemna foarte mult pentru consumatorul final”, a spus Olivian Savin, citat de Observator.ro.

 De asemenea, Cosmin Burducea, reprezentant magazin a specificat că  „Avem solicitări destul de mari din partea clienţilor şi suntem pregătiţi pentru a acoperi nevoia acestora. Avem stocuri. Avem servicii de livrare, servicii de montare, livrare şi instalare. Putem chiar livra şi instala în acelaşi timp”, potrivit sursei citate.

Cum aleg clienții să folosească aparatul de aer condiționat

Unii dintre clienți spun că :”Îl folosesc în jur de o oră pe zi. Este încă bine, dar cu siguranţă voi creste timpul de folosire. Îl dăm mai rar. Facem mai multe duşuri. Asta ar fi.”

– Nu des. Cum e acum la peste 34 de grade il folosim. Ziua mai deschidem usile, mai facem, dar noaptea e cald.

Cererea este destul de mare în perioada de caniculă. Atunci când este caniculă, perioadele de aşteptare sunt ceva mai mari. Acum perioadele sunt 7-10 zile”, a spus Marian Pandele, manager firmă aer condiţionat .

Alți factori care pot afecta cea mai bună temperatură pentru AC în locuința ta sunt, după cum urmează:

  • numărul de persoane,
  • volumul de activitate fizică
  • umiditatea,
  • cantitatea de lumină solară directă,
  • numărul de ferestre