Klaus Iohannis și Vasile Blaga se vor întâlni cu delegația FMI: Vor discuta despre reducerea CAS cu 5%

Klaus Iohannis și Vasile Blaga se vor întâlni cu delegația FMI: Vor discuta despre reducerea CAS cu 5%
Foto: evz.ro

Șefii PDL şi PNL Vasile Blaga şi Klaus Iohannis, împreună cu reprezentanţi ai celor două partide, urmează să aibă, miercuri, o întâlnire comună cu membrii delegaţiei FMI pentru a discuta şi despre reducerea CAS cu 5%, relatează Mediafax.

Gheorghe Ialomiţianu (PDL) a precizat că delegaţiile celor două partide care vor fi prezente la întâlnirea cu reprezentanţii FMI vor fi stabilite marţi în forurile de conducere ale celor două partide, în cazul PDL în şedinţa Biroului Permanent Naţional.

Potrivit acestuia, întâlnirea cu FMI va avea loc miercuri, la ora 11.30.

Ialomițianu, fost ministru de Finanţe în Guvernul Boc, a arătat că la întâlnire va ridica problema ca reducerea CAS cu 5 puncte procentuale să nu fie însoţită de măsuri compensatorii sau de tăierea banilor pentru investiţii.

„La întâlnire vom ridica problema ca la reducerea CAS cu cinci puncte procentuale să nu se ceară măsuri compensatorii sau tăierea banilor pentru investiţii, pentru că, în Comisia de buget, FMI a spus că e de acord cu reducerea CAS, dar Guvernul nu este pregătit, având în vedere încasările proaste pe primele 5 luni ale anului. Vom cere să nu se ia măsuri compensatorii, aşa cum au fost introduse impozite şi taxe care au sufocat economia”, a spus Ialomiţianu.

El a adăugat că PDL va propune şi introducerea pachetului de măsuri de relansare fiscală care este depus la Parlament şi va ridica problema legată de investiţii, de lipsa de transparenţă a cheltuirii banului public, având în vedere faptul că, prin modificarea legii finanţelor publice, banii se împart prin ordin al ministrului Dragnea şi nu prin hotărâre de Guvern, ca până acum.

Şi deputatul PDL Alexandru Nazare a precizat, într-un comunicat transmis luni, că PDL va ridica la întâlnirea cu FMI de miercuri problema investiţiilor la autostrada Comarnic-Braşov şi le cere premierului Ponta şi ministrului Şova să prezinte de urgenţă stadiul negocierilor la autostrada Comarnic-Braşov pentru a nu repeta experienţa Bechtel.

„PDL le cere premierului Ponta şi ministrului Șova să prezinte de urgenţă stadiul negocierilor la autostrada Comarnic-Braşov pentru a nu repeta experienţa Bechtel. Vom ridica această problemă şi în discuţiile de miercuri cu delegaţia FMI”, a arătat Nazare.

O misiune a Fondului Monetar Internaţional a venit, în 2 iunie, la Bucureşti, pentru a treia evaluare a acordului stand-by, cea mai importantă temă de pe agenda discuţiilor cu autorităţiile vizând posibilitatea reducerii CAS cu 5 puncte procentuale de la jumătatea anului.

Misiunea va analiza în principal execuţia bugetară din primele cinci luni ale anului, precum şi perspectivele privind creşterea economică şi încasările la bugetul de stat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei