Kaspersky Lab: prin angajați din companiile de telecomunicații se fură date importante

Kaspersky Lab: prin angajați din companiile de telecomunicații se fură date importante
Foto: playtech.ro

Angajații nemulțumiți din companiile de telecomunicații sunt recrutați de către atacatorii cibernetici pentru furt de date, anunță Agerpres.

Prin intermediul unor medii de comunicare undergorund, infractorii cibernetici recrutează angajați nemulțumiți, pentru a obține acces la rețelel și datele abonaților. Atacatorii cibernetici, recurg de multe ori la șantaje cu informații compromițătoare, adunate din diferite surse publice.

Cercetarea globală, realizată de Kaspersky Lab și B2B International, bazată pe 'Riscuri de securitate IT pentru companii — 2016', arată că 28% dintre atacurile ciberentice și 38% dintre atacurile cu țintă predefinită sunt realizate cu ajutorul din partea unor angajați.

Furnizorii telecom sunt în topul companiilor vizate de atacurile cibernetice, pentru că aceștia administrează rețele din toată lumea, transmisiuni de voce și date și au informații confidențiale numeroase.

"Pentru a-și atinge obiectivele, infractorii cibernetici folosesc adesea persoane din interior, care să-i ajute să ajungă la compania de telecomunicații (…) Ulterior, șantajează persoanele respective, forțându-le să le dezvăluie date de autentificare din companie, informații despre sistemele interne sau să distribuie atacuri de phishing în numele lor. Atragerea unor angajați dispuși la astfel de acțiuni, prin intermediul unor mesaje sau prin servicii de recrutare pe 'piața neagră'. Aceste persoane sunt plătite pentru serviciile lor și pot fi, de asemenea, rugate să identifice alți colegi care ar putea fi cooptați prin șantaj. Șantajul a devenit mai popular după scurgerile de date de genul Ashley Madison, pentru că astfel de cazuri le oferă atacatorilor material pentru a amenința sau pune într-o situație jenantă persoanele respective. Șantajul bazat pe scurgeri de date a devenit atât de răspândit în prezent, încât FBI a făcut un anunț pe 1 iunie, avertizând utilizatorii în legătură cu riscul și impactul său potențial", explică specialiștii în securitate cibernetică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`