Ioan Niculae: InterAgro a cumpărat gaz ca celelalte 12-13 firme din România, n-a luat nici mai mult nici mai puțin

Ioan Niculae: InterAgro a cumpărat gaz ca celelalte 12-13 firme din România, n-a luat nici mai mult nici mai puțin

Omul de afaceri Ioan Niculae a vorbit, vineri, la emisiunea „La taifas cu Ion Cristoiu”, difuzată de B1 TV, despre dosarul procurorilor DIICOT în care este vizat pentru cumpărarea de gaze din producția internă la un preț preferențial.

Întrebat cum comentează acuzația potrivit căreia firmele din grupul InterAgro ar fi luat gaz din producția internă pe un preț mai mic decât decât reglementat, Ioan Niculae a declarat:

Firma mea a cumpărat gaz ca celelalte 12-13 firme din România pe o lege aprobată în Parlamentul României, în perioada de criză cumplită, 2009-2010.  N-a luat nici mai mult nici mai puțin, nici înainte de 2009, ba din contră, gaz am cumpărat mai puțin pentru că, deși legea îmi dădea voie să cumpăr gaz, cei care trebuia să îmi furnizeze gaz n-au vrut să-mi dea, deși au impus un contract cu +/-50% cantitatea de gaz, nu mi-au dat un metru cub de gaz în plus față de cât am luat în 2005, 2006, 2007, 2008, iar la momentul respective a fost singura soluție în care din șase fabrici care erau oprite am reușit cu mare greutate, pierzând circa 20 de milioane de dolari în 2009, să repornesc periodic 3 fabrici”, a declarat omul de afaceri.

Omul de afaceri a precizat că prin repornirea periodică a celor trei fabrici, s-a reușit menținerea pe piață și a celorlalte trei companii aparținând grupului Interagro, evitându-se totodată disponibilizarea angajaților.

Pe lângă aceste trei fabrici care au mers, am reușit să le salvez și pe celelalte trei fabrici în sensul că din veniturile pe care le făceam la aceste trei fabrici am reușit să mențin muncitorii și la celelalte trei fabrici, să nu îi trimit în șomaj”, a mai declarat patronul Interagro.

Ioan Niculae este vizat de DIICOT într-un dosar de cumpărare de gaz ieftin. El este Acesta este acuzat de complicitate la subminarea economiei naționale.

Șefi din Romgaz, dar și din ANRE sau Ministerul Economiei, sunt anchetați de DIICOT pentru favorizarea omului de afaceri, după ce patru combinate chimice controlate de Ioan Niculae ar fi primit gaze din producția internă la preț preferențial.

Ioan Niculae: InterAgro a cumpărat gaz ca celelalte 12-13 firme din România

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`