Investitorii protestează față de modificările pe care Blocul Naţional Sindical le-a propus la Codul Muncii

Publicat: 02 10. 2015, 08:58
Foto: immromania.ro

Mai mulţi investitori străini, dar şi români, protestează faţă de modificările Codului Muncii propuse de Blocul Naţional Sindical, informează B1 TV. Aceştia susţin că iniţiativa legislativă ameninţă investiţiile şi locurile de muncă din România. Plenul Camerei Depuţatilor va decide dacă va adopta sau nu modificarea Codului Muncii.

Coaliţia pentru Dezvoltarea României acuză Senatul de „iresponsabilitate” şi susţine că „orice modificare a legislaţiei muncii ar trebui să fie rezultatul unor consultări temeinice”.

„Propunerile de modificare nu ţin seamă de beneficiile aduse de reformarea Codului muncii din anul 2011, astfel încât acestea, odată adoptate, ar duce la o întoarcere a legislaţiei muncii în timp. Vechiul Cod descuraja munca salariată şi a distrus milioane de locuri de muncă, în timp ce Codul în vigoare – mult mai flexibil – a permis crearea a peste 300.000 de locuri de muncă”, se arată într-un comunicat al Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, citat de startupcafe.ro.

Camera Franceză de Comerţ, Industrie şi Agricultură din România, precum şi Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, susţin că aprobarea propunerilor de modificare a Codului Muncii ar avea ca efect închiderea de companii, pierderea unor investiţii şi desfiinţarea de locuri de muncă.

„Propunerea de reintroducere a contractului colectiv de muncă la nivel naţional ar putea duce, în fapt, la existenţa a două reglementări paralele distincte. O astfel de propunere este inacceptabilă în contextul în care dubla reglementare din trecut a creat o serie nesfârşită de probleme de interpretare şi aplicare şi dezbateri inutile”, arată Camera Franceză de Comerţ,
Industrie şi Agricultură din România şi Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, potrivit Mediafax.

Camera Franceză de Comerţ, Industrie şi Agricultură din România a criticat şi cu alte ocazii propunerile de modificare a Codului Muncii şi a anunţat în septembrie că a transmis Camerei Deputaţilor mai multe recomandări în acest sens.