Instalarea sistemelor fotovoltaice pentru persoanele fizice, blocate / Românii așteaptă subvenția promisă de stat

Instalarea sistemelor fotovoltaice pentru persoanele fizice, blocate / Românii așteaptă subvenția promisă de stat
Sursa Foto: Freepik

După numărul instalărilor de anul trecut, o companie de instalare a sistemelor fotovoltaice din județul Sibiu spune că este invadată de cererile pentru subvenția de la stat, motivul fiind anunțurile oficialilor legate de ediția programului „Casa Verde Fotovoltaice”. Clienții așteaptă subvenția de 20.000 de lei din partea statului, bani care vor ajunge la 150.000 de doritori, anul acesta.

Subvenția promisă de stat se lasă așteptată. Instalările sistemelor fotovoltaice, blocate pentru persoanele fizice

„În 2022 ne-am crescut cifra de afaceri de cinci ori, atât de multă cerere a fost. De când s-au plafonat prețurile la energie, au scăzut cererile cu aproximativ 20%, iar de când a apărut iar informația cu lansarea programului Casa Verde cererile persoanelor fizice au scăzut până aproape de zero”, povestește Paul Varga, administrator al Green Seiro.

Compania Green Seiro se confruntă cu o criză de cereri de ofertă în ceea ce privește persoanele care voiau să își instaleze panouri fotovoltaice folosind bugetul propriu. Mulți dintre doritori au amânat investiția, așteptând banii promiși din partea statului prin programul „Casa Verde”, potrivit economica.net.

„Ca idee, în 2022 aveam undeva la 30 de cereri de ofertă pe zi, din care concretizam undeva la 20% , pe cand anul acesta a scăzut numărul cererilor de ofertă la mai mult de jumătate, iar dintre acestea 95% sunt de la cei interesați de Casa Verde”, mai spune antreprenorul.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat, la finalul lunii ianuarie, că persoanele fizice care își doresc instalarea de panouri fotovoltaice vor primi o subvenție de până la 20.000 de lei, bugetul total alocat programului fiind de trei miliarde de lei, pentru acest an.

„Anul trecut am aprobat peste 40.000 de cereri de finanţare, interesul a fost unul uriaş şi este clar că trebuie să suplimentăm bugetul pentru a veni în întâmpinarea cererii şi nevoii din partea cetăţenilor”, a spus atunci ministrul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`