Dezvăluiri incredibile despre firma responsabilă de cea mai mare înşelătorie din ultimii ani. Hexi Pharma, producătorul dezinfectanţilor diluaţi, primea fonduri europene pentru a-şi moderniza şi extinde producția. În documentatia depusă, firma descria o serie întreagă de proceduri prin care ţinea sub control concentraţia şi calitatea dezinfectanţilor, valorile fiind înregistrate în dosare şi pe un computer, arată B1 TV.
În documentele depuse de firma Hexi Pharma pentru a obţine fondurile europene, firma susţinea că produsele sale aveau anumite concentraţii de substante active, trecute si pe etichete. Chiar şi aşa însă, acestea s-au dovedit a fi mult diminuate in realitate.
Firma deţinută de Dan Condrea avea un model de business bine pus la punct: erau cumpărate substanţe active de la productori straini, acestea erau preparate, dozate şi ambalate, iar după aceea vândute la preţuri care variau de la un spital la altul. Firma a livrat în urmă cu 7 ani în şcoli, grădiniţe şi licee substanţe dezinfectante pentru prevenirea răspândirii gripei porcine.
Înșelătoriile Hexi Pharma: Firma lui Condrea primea fonduri europene pentru asigurarea concentrației substanțelor
#DIRECT_ONE_lyf6sn#
În perioada 2013-2015, firma Hexi Pharma Co. SRL a primit fonduri europene și de la stat de aproape 600.000 de lei. Banii au venit într-un proiect european derulat în cadrul Programului Operațional Creșterea Competitivității Economice. Prin acest proiect, firma urmărea să-și majoreze producția de dezinfectanți de la 17,3 tone pe lună, la 21,3 tone pe lună.
Pusă sub învinuire de procurorii parchetului general, firma ar putea avea şi alte probleme. Şi asta pentru că anchetatorii ar putea consulta mai multe documente privind concentrațiile dezinfectanților Hexi Pharma. Este vorba de fișele tehnice de securitate, declarațiile de conformitate a produselor, dosarele de lot, computerul cu softurile speciale de monitorizare a substanțelor.
Firma lui Dan Condrea se lăuda cu proceduri de control şi înregistrare stricte în planul de afaceri.
În documentația depusa, Hexi Pharma susținea că 90% din clienții săi erau spitale de stat.
"Hexi Pharma foloseşte substanţa activă dezinfectantă cea mai puternică din România. Ca putere de acţiune, produsele Hexi sunt cele mai puternice. Substanțele active sunt achiziţionate de la cei mai prestigiosi producători din lume", se specifică într-unul din documente.
Cifra de afaceri a companieia crescut constant de la 7,3 milioane lei in anul 2008 la 13,2 milioane lei in anul 2011.
Iar concentraţiile diluate apar şi în cererea pentru bani europeni. Un exemplu este dezinfectantul Suprasept, unde în declaraţiile prin care cerea bani europeni, firma nu mai preciza însă și concentrațiile de substanțe active.