INS: Investițiile nete realizate în economie, în trimestrul I, sunt în creștere cu 8,5% față de aceeași perioadă a anului trecut

INS: Investițiile nete realizate în economie, în trimestrul I, sunt în creștere cu 8,5% față de aceeași perioadă a anului trecut

Investițiile nete realizate în economie au însumat, în primul trimestru al 2015, 11,932 de miliarde de lei, mai mult cu 8,5 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit unor date provizorii ale Institutului Național de Statistică.

Această creștere, conform sursei citate, ”s-a produs pe fondul creșterilor înregistrate la toate elementele de structură: lucrări de construcții noi — cu 16,2% (la 5,130 miliarde de lei), utilaje (inclusiv mijloace de transport) — cu 3,8% (la 5,471 miliarde lei), și alte cheltuieli — cu 0,4% (la 1,330 miliarde lei)”.

”Comparativ cu trimestrul I 2014, în primele trei luni ale anului în curs se constată o creștere a ponderii investițiilor nete în lucrări de construcții noi cu 2,4 puncte procentuale. Ponderea investițiilor nete în utilaje (inclusiv mijloace de transport) și alte cheltuieli a scăzut cu 2,2 puncte procentuale, respectiv cu 0,2 puncte procentuale”, mai informează INS.

”Ramurile în care s-a realizat un volum mai mare de investiții nete sunt în industrie, comerț și servicii”, mai precizează Institutul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`