În această perioadă carnea de miel se vinde cu 22-25 de lei/kg, iar mielul viu cu 10 lei/kg, dar în apropierea Paștelui, nu este exclus o scumpire cu 20% față de prețul actual.
Conform Agerpres, această scumpire vine pe fondul creșterii cererii externe pentru mieii românești, în Italia și Grecia.
Astfel, înainte de Paște, prețurile s-ar putea să ajungă la 12-13 lei/kg pentru miel viu și 30 lei/kg de carne.
„Mieii românești nu vor lipsi de pe piață în această perioadă, iar prețurile variază între 22 și 25 lei pe kilogram la carne, în timp ce mieii în viu au acum un preț de 10 lei pe kilogram. Este posibil ca înainte de Paște să ajungă la 12-13 lei kilogramul în viu și poate la 30 de lei kilogramul de carne, însă depinde mult și de cererea de pe piața externă. Acum reușim să exportăm miei mai mici în Italia, iar pe cei mai mari în Grecia. Prețurile la carne ajung și la 35 de lei pe kilogram, iar în viu la 10-12 lei”, a declarat președintele Federației Crescătorilor de Ovine din România — Romovis, Ioan Câmpeanu.