Hotelierii de pe litoral de tem de ANAF: Dacă vine Antifrauda se închide tot

Hotelierii de pe litoral de tem de ANAF: Dacă vine Antifrauda se închide tot
Foto: turism.bzi.ro

Speriați că unitațile lor ar putea fi închise de inspectorii antifraudă, hotelierii de pe litoral au participat, vineri, la o întrunire, la Constanţa, pentru a vedea ce măsuri pot fi luate pentru suspendarea sau modificarea legii OUG 91/2014, conform căreia punctele de lucru ale comercianţilor care nu utilizează casele de marcat sau nu emit bonuri fiscale pentru toate bunurile livrate sau serviciile prestate vor fi închise de inspectorii antifraudă.

Conform Mediafax, printre cei ce au fost prezenți la eveniment se numără și deputatul PNL de Constanţa Mihai Tararache, care a declarat că sprijină demersul oamenilor de afaceri şi solicitând Guvernului, în numele acestora, suspendarea OUG 91, iar în cazul în care acest lucru nu se va întâmpla ordonanţa să fie contestată la Curtea Constituţională.

Prezent la eveniment, Sorin Mocianu, investitor în turism și în alimentație publică și consilier judetean PNL, a propus ca „de 1 Mai toate unitățile de alimentație publică să facă o grevă și să se închidă. În afară de hotelurile care au contracte și care pot caza turiști, să le dea eventual micul dejun și apoi să închidă tot. Oricum dacă vine Antifrauda se închide tot, 40-50% din unitați ne așteptăm să fie închise de 1 Mai”.

La rândul său, reprezentantul Federației Patronatelor din Turism, Virgil Stancu, a exclus această variantă, spunând că sunt deja turiști români ăi străini care au contracte cu hoteluri de pe litoral.

De la 1 martie, punctele de lucru ale comercianţilor prinşi că nu utilizează casele de marcat sau nu emit bonuri fiscale pentru toate bunurile livrate sau serviciile prestate sunt închise de inspectorii Direcţiei Antifraudă.

Pentru încălcarea obligaţiilor menţionate, inspectorii vor aplica amenzi cuprinse între 10.000 de lei şi 15.000 de lei, însă dacă la punctele de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor există sume deţinute fără a putea fi justificate prin datele înscrise în documentele emise cu aparate de marcat electronice fiscale, în registrul special sau prin chitanţe, banii se confiscă, caz în care amenzile se situează între 2.000 lei şi 4.000 lei.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`