Guvernul adoptă ordonanța cu facilitățile fiscale. Marcel Ciolacu: Deși este an electoral, eu și Guvernul nu putem să asistăm cum se toacă banul public pe cheltuieli inutile. O dovadă de decență, nicidecum o apocalipsă (VIDEO)

Guvernul adoptă ordonanța cu facilitățile fiscale. Marcel Ciolacu: Deși este an electoral, eu și Guvernul nu putem să asistăm cum se toacă banul public pe cheltuieli inutile. O dovadă de decență, nicidecum o apocalipsă (VIDEO)
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că în ședința de Guvern de miercuri intră și ordonanța cu măsurile fiscal-bugetare, prin care sunt introduse „facilități fiscale precum anularea restanțelor la buget și pentru firme, și pentru persoane fizice”.

Marcel Ciolacu, despre ordonanța cu facilitățile fiscale

Premierul a subliniat că „nu este o ordonanță a austerității”

„Trecem la celebra ordonanță privind măsurile fiscal-bugetare și stric probabil o știre gata să ruleze la televizor: nu este o ordonanță a austerității! În primul rând, introducem facilități fiscale precum anularea restanțelor la buget și pentru firme, și pentru persoane fizice. Toate acestea doar dacă se respectă anumite condiții privind plata datoriilor. În premieră, venim și cu bonificații pentru contribuabilii corecți, cu taxele la zi. Cum am promis, ne-am consultat pe acest proiect și cu mediul de afaceri și vom face asta în continuare!”, a declarat liderul PSD.

Marcel Ciolacu: O altă prioritate a ordonanței, să susținem investițiile autorităților locale

Premierul a precizat că „o altă prioritate a ordonanței este să susținem investițiile autorităților publice locale”.

„Le permitem să redistribuie credite bugetare și de angajament pentru a asigura finanțările necesare. Majorăm plafonul de contractare a împrumuturilor pentru unități administrativ-teritoriale de la 1 miliard la 2 miliarde lei. Iar la proiectele de transport feroviar și metrou, permitem contracte adiționale ce includ finanțare prin euroobligațiuni verzi”, a continuat Marcel Ciolacu.

„Sigur că ne dorim și eficientizarea cheltuielilor publice. Deși este an electoral, eu și Guvernul României nu putem să asistem cum se toacă banul public pe cheltuieli inutile. Mai multă responsabilitate și decență în administrarea banilor țării nu face rău nimănui. Cred că asta este o dovadă de decență, nicidecum o apocalipsă!”, a mai declarat Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:10 - Pâmântul va avea o nouă lună. Cum va putea fi văzut asteroidul și cât timp va sta în orbita planetei noastre
22:09 - Anca Serea a rămas fără bona celor 6 copii ai săi: „Pleacă acasă, unde o așteaptă cele trei fetițe și un vis neîmplinit” / Ce a spus vedeta despre bonele filipineze (VIDEO, FOTO)
22:04 - Daniel Constantin, despre posibilitatea ca Iohannis să candideze la Senat din partea PNL: Mi se pare că e un zvon, deocamdată. La ședințele la care eu am participat, nu a fost nicio discuție în sensul acesta (VIDEO)
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”