Grecia, lovită de un nou scandal: Un deputat grec ar fi virat în mai 2011 un milion euro într-o bancă elvețiană

Grecia, lovită de un nou scandal: Un deputat grec ar fi virat în mai 2011 un milion euro într-o bancă elvețiană
Foto: smh.com.au

Panagiotis Nikoloudis, președintele Agenției Naționale privind Spălarea Banilor, a declarat că în luna mai anul trecut un deputat elen ar fi virat din contul unei bănci locale un milion de euro într-o bancă elvețiană, notează site-ul Expres.gr.

După anunțul făcut de Nikoloudis, membrii comitetului de Audit din Parlament au solicitat oficial dezvăluirea identității deputatului grec. Chiar și vicepreședintele Parlamentului, Evanghelor Argyris i-a spus lui Panagiotis Nikoloudis să spună care este numele acestuia.

În luna ianuarie, depozitele au scăzut cu două miliarde de euro, după ce clienții și-au retras banii pentru a-și achita taxele majorate. 80% din banii care au ieșit din sistemul bancar au fost folosiți pentru plata diverselor taxe impuse anul trecut în Grecia.

De la începutul anului 2011 depozitele la bănci ale persoanelor fizice și juridice au scăzut cu 20,9 miliarde de euro, respectiv 10,2%. Din ianuarie 2010, de la începutul crizei datoriilor, în Grecia depozitele au scăzut cu 48,8 miliarde euro.

Băncile din Grecia sunt dependente de finanțarea de la Banca Centrală Europeană, deoarece nu se mai pot împrumua de pe piețe din cauza crizei datoriilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)