Gazele româneşti ar putea ajunge în Europa printr-o conductă rusească: Premierul bulgar a prezentat planurile unei noi rute de transport

Gazele româneşti ar putea ajunge în Europa printr-o conductă rusească: Premierul bulgar a prezentat planurile unei noi rute de transport
Foto: maramedia.ro

Gazele româneşti ar putea ajunge în Europa printr-o conductă rusească. Anunţul a fost făcut de premierul bulgar Boyko Borisov, care a prezentat planurile pentru un nou proiect destinat transportului de gaze naturale din Rusia în Europa. Acesta va ocoli Ucraina şi va livra Europei gaze din Rusia, Azerbaidjan, Grecia, Bulgaria şi România, arată B1 TV.

După eşecul proiectului South Stream, premierul Bulgariei a prezentat planurile pentru un nou proiect destinat transportului de gaze naturale din Rusia în Europa. Potrivit experţilor bulgari familiarizaţi cu acest proiect, centrul de distribuţie a gazelor „Balkan”, amplasat în apropiere de portul Varna, este programat să demareze operaţiunile în 2021-2023.

Premierul bulgar a anunţat că este posibil ca Rusia să construiască cel puţin tronsonul submarin al conductei South Stream, format din două conducte cu o capacitate anuală de 10 miliarde metri cubi pe an fiecare, urmând ca gazele naturale să ajungă mai departe în Europa printr-o nouă conductă. Borisov a explicat că, pe lângă gazele naturale din Rusia, hub-ul „Balkan” ar putea să primească şi gaze naturale din Azerbaidjan prin conducta Trans-Anatolian Gas Pipeline, gaze naturale lichefiate de la terminalele din Grecia, precum şi cantităţi mai mici de gaze de la zăcămintele din Bulgaria şi România.

Guvernul bulgar vrea să discute proiectul „Balkan” la o reuniune a Comisiei de cooperare economică ruso-bulgare, care va avea loc în perioada 27-28 februarie. Borisov a adăugat că Bulgaria va colabora cu Comisia Europeană pentru a face din hub-ul „Balkan” o prioritate, împreună cu interconectoarele de gaze cu România, Grecia, Turcia şi Serbia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie