FURTUNA PENSIILOR lovește România: Ce se întâmplă cu VÂRSTA DE PENSIONARE e fără precedent!

FURTUNA PENSIILOR lovește România: Ce se întâmplă cu VÂRSTA DE PENSIONARE e fără precedent!

Toate statele europene, inclusiv cele dezvoltate se vor confrunta cu probleme majore provocate de o ”furtună a pensiilor”, este semnalul de alarmă pe care îl trag analiștii.

Din cauza acestei probleme, Marea Britanie se îndreaptă spre o implozie, cu un deficit de economii de 4 trilioane de dolari, pe termen scurt, proiectat să crească cu 4% pe an, astfel încât să ajungă la 33 de trilioane de dolari până în 2050 este de părere economistul John Mauldin într-o analiză citată de stirileprotv.ro.

Irlanda este, de asemenea, un alt stat aflat pe marginea prăpastiei, în condițiile în care 80 % din irlandezii care vor avea pensii nu cred că vor avea venituri suficiente la pensionare, iar 47 % nu au nici măcar pensii.

Vulnerabile sunt și state precum Franța, Belgia, Germania, Austria și Spania care se bazează pe sistemele ”pay-as-you-go” ce nu asigură rezerve publice pentru viitoarele obligații de pensii. În aceste țări numărul celor care se pensionează este tot mai mare, pe măsură ce numărul celor care contribuie la ”cufărul” național este tot mai mic.

Și publicația Wall Street Journal a prezentat în 2017 un raport referitor la sistemul public de pensii din Europa:

”Populația de pensionari a Europei, deja cea mai mare din lume, continuă să crească. Dacă ne uităm la europenii de 65 de ani sau mai în vârstă care nu muncesc, sunt 42 la fiecare 100 de lucrători, iar acest număr va crește la 65 la fiecare 100 de lucrători până în anul 2060, spun datele oficiale ale Uniunii Europene.

În comparație, SUA are 24 de non-lucrători de 65 de ani (și peste) la 100 de lucrători, conform datelor Biroului de Statistică a Muncii, care nu are, însă, o previziune pentru anul 2060.”

Alte state, precum Polonia și Ungaria, au apelat la măsuri radicale, care vizeazărestructurarea sistemelorde pensii.

În Ungaria, Viktor Orban a scăpat de datoriile țării sale, tăind deficitul care era de 5,3 % în 2011 până la 2,4 % în 2012 (și 1,9 % în 2016), plătind datoriile către UE și FMI. Pentru a putea realiza asta s-a apelat la naționalizarea fondul privat de pensii.

În iulie 2016, Guvernul polonez a dezvăluit cea mai mare restructurare a sistemului de pensii din ultimele două decenii, prin desfiinţarea pensiilor administrate privat, aşa-numitul Pilon II.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:32 - Eugen Tomac, după primul tur al prezidențialelor: Forța Dreptei în viitorul Parlament va veni cu un pachet de reforme reale. În cazul de față este evident că avem parte de un amestec al Rusiei (VIDEO)
17:28 - Matrian Rasaliu (PSD): „Urmează probabil o reorganizare, o resetare politică a PSD” (VIDEO)
17:12 - Prima reacție a fiului lui Călin Georgescu, după ce tatăl său a ajuns în finala pentru alegerile prezidențiale: „Nu vă pot spune mai multe”
17:12 - Newsweek: Victoria filorusului Călin Georgescu a prăbuşit Bursa. Costurile de împrumut ale României vor creşte
17:11 - Polițiști cercetați penal după ce l-ar fi bătut pe un bărbat și i-ar fi distrus telefonul
17:11 - Kelemen Hunor, despre decizia UDMR de a-l susţine pe unul dintre candidați în turul 2: „O competiţie foarte dură”
16:58 - Nicolae Ciucă a anunțat că demisionează de la conducerea PNL: „Partidele tradiționale, chiar și așa, cu multe erori de programare, sunt cele care trebuie să țină România unită” (VIDEO)
16:52 - Klaus Iohannis transmite că nu a primit informări privind suspiciuni legate de campania de pe TikTok a candidatului Călin Georgescu
16:50 - Gabriela Firea, înaintea ședinței PSD: Trebuie să nu pierdem timpul cu aceste analize, ci să ne recuperăm electoratul. Orice cuvânt de-al meu negativ la adresa lui Marcel Ciolacu s-ar întoarce împotriva formațiunii (VIDEO)
16:40 - Avertisment dur transmis de Vasile Bănescu: „Drumul spre sinucidere națională e nebănuit de scurt și aparține populismului”