Florin Cîțu: Foarte multă ipocrizie în spațiul public. După ce ai aruncat țara în aer un an de zile, inflație, dobânzi, taxe, n-ai făcut nicio reformă, acum să spui că vii cu soluții (VIDEO)

Florin Cîțu: Foarte multă ipocrizie în spațiul public. După ce ai aruncat țara în aer un an de zile, inflație, dobânzi, taxe, n-ai făcut nicio reformă, acum să spui că vii cu soluții (VIDEO)
Foto: Facebook @ Florin Cîțu

Senatorul PNL Florin Cîțu a comentat situația economică a României, marți, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, și susține că măsurile „populiste” sunt cele care „au frânat economia”.

Florin Cîțu, pe B1 TV, despre situația economică a României și actuala guvernare

Referitor la faptul că datoria publică a sărit de 50%, fostul premier a declarat: „Este legea responsabilității fiscal-bugetare, este legislație în România. Guvernul are două variante, varianta de a da derogare de la legislație, ceea ce nu recomand pentru că arunci doar problema pentru viitor, sau să iei măsuri astăzi – să iei măsuri ieri, de fapt. S-a dat ordonanța austerității, care de fapt nu merge nici aia până unde trebuie să meargă. Se discută reducerea numărului de ministere în următorul guvern”.

„Foarte multă ipocrizie în spațiul public. După ce ai aruncat țara în aer un an de zile, inflație, dobânzi, taxe, n-ai făcut nicio reformă, dar niciuna, din PNRR, deci suntem exact unde l-am lăsat eu anul trecut, când am plecat președinția Partidului Național Liberal, acum să vii și să spui, ca și cum n-ai fost la guvernare, că asta văd că PSD încearcă să spună, că ei n-au fost la guvernare un an de zile, și Ministerul Muncii este la PSD, Ministerul Finanțelor la PSD, să spună că vin cu soluții. Foarte multă ipocrizie, dar românii văd aceste lucruri și vor înțelege că nu este decât o butaforie, este doar un show”, a continuat Florin Cîțu.

Întrebat care este motivul pentru care economia a frânat, liberalul a explicat: „Măsurile cu intervențiile în economie, care par politic măsuri bune, populiste, economic toate au frânat economia – intervențiile pe piața prețului energiei, lemnele de foc etc., toate aceste piețe. Pe lângă acestea, bineînțeles, Ordonanța 127 care a aruncat în aer prețurile și a contribuit la creșterea prețurilor și a inflației. După aceea, au venit dobânzile mari (…) și apoi, bineînțeles, au venit taxe. Oricine știe că atunci când crești taxe descurajezi activitatea economică”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`