Florin Cîțu anunță că o parte dintre măsurile de relaxare economică în contextul COVID-19 se prelungesc până în 25 octombrie

Florin Cîțu anunță că o parte dintre măsurile de relaxare economică în contextul COVID-19 se prelungesc până în 25 octombrie
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat joi seara că o parte din măsurile de relaxare economică luate de Guvernul Orban în contextul pandemiei de COVID-19 vor continua până pe data de 25 octombrie, chiar dacă ar fi trebuit să expire până la sfârșitul lunii iunie. Ministrul Finanțelor a precizat că aceste măsuri au fost prelungiteprin Hotărâre de Guvern adpoptată în ședința de joi, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

„Am prelungit câteva dintre măsurile pe care le aveam până la 25 iunie. În ceea ce priveşte popririle, executările silite pentru companii, persoane fizice vom merge cu ele până în 25 octombrie şi, în acelaşi timp, şi cu impozitul specific pentru a ajuta şi industria HoReCa. Acestea sunt lucruri pe care le vom prelungi până la 25 octombrie”, a spus Florin Cîţu la Digi24.

Standard&Poor’sa reconfirmat ratingul României

Agenția de ratingStandard&Poor’sa reconfirmat, vineri, ratingul României la BBB-/A-3, perspectiva rămânând negativă, așa cum a fost stabilită în decembrie 2019. De asemenea, S&P estimează o contracție economică de 5,5% în acest anși anticipează o creștere a pensiilor de 10%, nu de 40%, cum este prevăzut în lege.

Totodată, agenția de rating atrage atenția asupra faptului că există riscuri „în ceea ce privește balanțele fiscală și externă”, dacă decidenții politici nu stabilizează situația bugetară, afectată de criza generată de pandemia de coronavirus. În aceste condiții S&P anticipează o scădere a ratingului în viitor, dacă dezechilibrele fiscale și externe rămân ridicate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`