Florin Barbu, despre limitarea adaosului comercial la alimentele românești: Ordonanța este finalizată și vom intra iarăși într-un dialog cu toți factorii implicați. Trebuie să reglăm această practică comercială neloială (VIDEO)

Florin Barbu, despre limitarea adaosului comercial la alimentele românești: Ordonanța este finalizată și vom intra iarăși într-un dialog cu toți factorii implicați. Trebuie să reglăm această practică comercială neloială (VIDEO)
Florin Barbu (PSD), ministrul Agriculturii. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a vorbit despre măsura de limitare a adaosului comercial la alimentele românești, joi, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai, și a anunțat că draftul de ordonanță a fost finalizat și va fi demarat un nou dialog „cu toți factorii implicați pe lanț, procesatori, distribuitori, retaileri”.

Florin Barbu, pe B1 TV, despre limitarea adaosului comercial la alimentele românești

Oficialul a amintit că este în vigoare o măsură similară pentru alimentele de bază.

„În momentul de față, avem o ordonanță care a fost transpusă de Parlamentul României în lege, toate produsele care au fost băgate în acea ordonanță, vorbim de cele 21 de produse, alimente de bază, au fost stabilite în dialog cu retailerii. Tot timpul nu s-a dat un act normativ până când Ministerul Agriculturii cu Ministerul Economiei, care se ocupă pe partea de comerț, și cei implicați în lanț, vorbim de procesatori, distribuitori și retaileri, am stat la masă și am stabilit aceste ordonanțe”, a declarat Florin Barbu.

Referitor la măsura care vizează alimentele românești, el a spus: „Bineînțeles, și acest draft de ordonanță este finalizat. Sunt sigur că vor fi discuții în continuare la Ministerul Agriculturii cu toți factorii implicați în lanț, pe această ordonanță, și se va ajunge la un numitor comun. Pentru că Ministerul Agriculturii și-a făcut treaba și a luat toate datele. Avem produsele românești care au adaos comercial mai mare decât produsele care vin din import și trebuie să reglăm această practică comercială neloială, astfel încât românii să aibă acces la alimente românești și cu prețuri foarte bune”.

Întrebat când am putea vedea această ordonanță, oficialul a adăugat: „Este finalizată și, în perioada următoare, vom intra iarăși într-un dialog, așa cum am spus, cu toți factorii implicați pe lanț, procesatori, distribuitori, retaileri”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”
20:31 - Ce măsuri a luat Guvernul până acum în sprijinul comunităților afectate de inundații. Explicațiile lui Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării (VIDEO)
20:19 - A început „mica recalculare”. Marius Budăi a anunțat ce adeverinţe se iau în calcul. Ce detaliu important mai trebuie să știe pensionarii
20:07 - De unde a luat naștere expresia „ai carte, ai parte”? Foarte puțini români o folosesc în mod corect