Fermier, despre măsurile anunțate de Guvern: Producătorul de lapte din România va fi distrus. Un coleg a fost certat de prim-ministru pentru că și-a spus nemulțumirea (VIDEO)

Fermier, despre măsurile anunțate de Guvern: Producătorul de lapte din România va fi distrus. Un coleg a fost certat de prim-ministru pentru că și-a spus nemulțumirea (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Producătorul de lapte din România va fi distrus, a declarat fermierul Ștefan Muscă, miercuri, la Știrile B1 TV prezentate de Andreea Moraru, acolo unde a comentat măsurile anunțate de Guvern.

Fermier, pe B1 TV, despre măsurile anunțate de Guvern

Întrebat dacă e corectă informația transmisă pe surse cum că prețul laptelui ar urma să fie redus cu 20% de la 1 mai, fermierul a afirmat: „Este vorba la care lapte, n-au specificat care lapte, pentru că măsurile care s-au discutat ieri în Guvernul României, producătorul de lapte din România va fi distrus, deci nicio măsură nu s-a luat pentru ajutorarea fermierului și producătorului din România. Trebuia să specifice care lapte, cel 30%, 40%, care intră din afară în țara românească sau laptele pe care îl mai producem noi în România? Este vorba de 50% dintre produsele lactate care vin din afara țării? Deci acolo trebuia să discutăm, măsurile care ieri s-au luat”.

„Este ceva incorect față de producătorul din România. S-a discutat că prețul va scade de la acel 7 lei, deci de la 7 lei în sus, este iar o gogomănie, pentru că eu, Muscă, dau laptele cu 1,5 lei, de ce se vinde cu 7 lei sau și peste 7 lei? Nu sunt afectați nici procesatorul, nici retailerul, deci noi suntem în continuare afectați, producătorii din România”, a adăugat Ștefan Muscă.

Întrebat dacă nu au fost și reprezentanți ai producătorilor la discuții, Ștefan Muscă a spus: „Au fost, dar chiar acum, puțin mai înainte, am mai vorbit cu un coleg care a fost chiar certat de către domnul prim-ministru, a fost certat pentru că și-a spus nemulțumirea și a spus măsurile pe care dumneavoastră le-ați luat, cu cei 73 de euro cu care ați spus că veniți în 2022 cu sprijin pentru vaca de lapte. Suntem în 2023, s-a dat drumul la depunerea de cereri, nu s-a depus decât jumătate din cât se aștepta, pentru că deja oamenii, toată iarna, eu, reprezentantul sindicatului, am țipat că se tăiau în jur de o mie de vaci la abator pe zi”.

„Colegul nostru a spus că această sumă a fost atribuită pentru 2022 și n-a fost dată (…). Eu vă spun clar, s-au tăiat zeci de mii, sute de mii de vaci, în această iarnă, pentru că ei n-au venit cu nicio măsură”, a continuat fermierul.

Întrebat ce răspuns a primit colegul său de la premier, Ștefan Muscă a susținut: „L-a certat, a spus, domne`, dumneata să fii puțin mai încrezător că noi o să facem pentru fermierul din România, iar acest om i-a spus, eu astăzi hrănesc vaca, nu ce îmi spuneți dumneavoastră că se va da în anul 2023, o subvenție ajutătoare pentru anul 2022”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi