Ministrul ”DISCOTECĂ” Teodorovici se gândește la legalizarea drogurilor și a prostituției, după modelul Olandei: „Să vedem cum au făcut alte ţări. Nu vreau să dau exemplu, că se umple de ştiri…”

Ministrul ”DISCOTECĂ” Teodorovici se gândește la legalizarea drogurilor și a prostituției, după modelul Olandei: Să vedem cum au făcut alte ţări. Nu vreau să dau exemplu, că se umple de ştiri...
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, susține că scăderea taxei pe valoarea adăugată în turism la 5% nu este suficientă pentru dezvoltarea acestui domeniu. Teodorovici a sugerat ca autoritățile române ar trebui să urmărească ce se întâmplă în alte țări, dând exemplul Olandei.

Am redus TVA la 5% la turism. Dar trebuie să vedem ce facem de aici înainte, pentru creşterea reală a turismului. Trebuie să vedem cum au făcut alte ţări. Nu vreau să dau exemplu, că se umple de ştiri… nu ştiu, Olanda, ca să fiu mai aproape de subiect„, a declarat Teodorovici în cadrul unui interviu pentru DCNews.

Olanda este cunoscută ca principala destinație turistică pentru consumul liber al drogurilor uşoare şi prostituţia legală, care ar contribui la economia țării cu 2,4 milioane de euro anual, adică aproximativ 0,4% din PIB.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat joi că Guvernul scade taxa pe valoare adăugată în turism, la 5%. Sunt incluse mai multe tipuri de servicii, de la cazare în hotel, până la intrările în muzee şi în sălile de sport.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`