Ernst&Young: România, mai deschisă spre globalizare decât Japonia și China

Ernst&Young: România, mai deschisă spre globalizare decât Japonia și China
Foto: 123rf.com

România se menține la mijlocul clasamentului țărilor cele mai deschise către globalizare, în urma Ungariei și Bulgariei, dar devansând state precum Japonia și China, potrvit indexului de globalizare calculat de compania Ernst&Young pentru 2011.

Datele studiului celor de la Ernst&Young s-au bazat pe un sondaj de opinie la al cărui chestionar au răspuns 922 de manageri de top implicați în lumea internațională a afacerilor, rezultatele fiind făcute publice luni, potrivit fin.ro.

Raportul arată că principalii indicatori ai deschiderii cpre globalizare au crescut anul trecut după ce în 2009 și 2010 procesul de globalizare fusese încetinit pe fondul tensiunilor economice și sociale care obligaseră statele și guvernele la măsuri protecționiste.

Analiștii Ernst&Young atrag atenția totuși că statele cu cea mai mare nevoie de globalizare sunt cele cu economii emergente, precum România, care au nevoie de investiții și capital străin pentru a-și continua procesul de dezvoltare.

Topul deschiderii spre globalizare este dominat de Hong Kong, Irlanda și Singapore, pe următoarele locuri ale clasamentului situându-se în ordine Belgia, Suedia, Danemarca, Olanda, Elvetia Finlanda si Ungaria.

Marile puteri ale lumii Marea Britanie, Germania, Franța și SUA aflânduse pe locurile 13, 14, 20 și 23.

Prin clasarea pe locul 32, din 60 de state analizate, România se clasează după Italia (locul 31), dar și în urma Bulgariei, locul 26, Poloniei, locul 27, Cehiei și Slovaciei, locul 18 respectiv 15.
Spre coada clasamentului se situează China pe poziția 39, Japonia, locul 40, și Rusia, locul 56. Ultimele locuir fiind ocupate în ordine de Venezuela, Algeria și Iran.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)