E doar începutul, prima companie aeriană care se prăbușește în urma grevelor personalului

E doar începutul, prima companie aeriană care se prăbușește în urma grevelor personalului
O grevă ar putea costa SAS aproape 100 de milioane de coroane suedeze (10 milioane de dolari) pe zi, sursă foto: captură YT

Compania aeriană scandinavă SAS și-a cerut insolvența, în Statele Unite, pentru a putea implementa un plan de restructurare, avertizând că acțiunile de grevă ale piloților i-au afectat poziția financiară și lichiditatea, potrivit Euronews.

Prima grevă masivă – primul faliment răsunător

SAS, cu sediul în Stockholm, Suedia, trebuie să atragă acum noi investitori și să reducă costurile în întreaga companie, inclusiv pentru personal și pentru avioanele închiriate care stau inactive din cauza spațiului aerian rusesc închis și a unei redresări lente în Asia.

Discuțiile salariale dintre compania aeriană SAS și piloții săi au rămas fără rezultat luni, declanșând o grevă care pune în pericol viitorul transportatorului și agravează haosul călătoriilor în Europa, în sezonul vacanțelor de vară.

Acțiunea este prima grevă majoră de când companiile aeriene încearcă să profite de prima redresare completă a călătoriilor de agrement după pandemie. Urmează luni de discuții între angajați și conducere, în timp ce compania aeriană încearcă să-și revină de impactul restricțiilor fără a-și asuma costuri cu care crede că i-ar fi imposibil să concureze.

În același timp, angajații din toată Europa cer creșteri ale salariilor în timp ce se luptă cu accelerarea inflației. O grevă ar putea costa SAS aproape 100 de milioane de coroane suedeze (10 milioane de dolari) pe zi, a calculat analistul Sydbank Jacob Pedersen, iar vânzările viitoare de bilete ale companiei vor avea de suferit.

Acțiunile SAS au scăzut cu 4,7% în urma informațiilor. ANPC, despre haosul din aeroport: Sunt 73.000 turiști păgubiți și au de recuperat peste 10 milioane euro. Peste 600.000 de călători au făcut reclamații CITEȘTE ȘI ANPC, despre haosul din aeroport: Sunt 73.000 turiști păgubiți și au de recuperat peste 10 milioane euro. Peste 600.000 de călători au făcut reclamații.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)