Salamul de Sibiu se extinde peste ocean, cucernicind America. După o lungă perioadă de timp, de peste un deceniu, autoritățile americane responsabile de siguranța alimentară au recunoscut că Salamul de Sibiu autentic respectă cele mai riguroase standarde. Astfel, românii din America vor putea în sfârșit să se bucure de gusturile autentice românești, alinându-și dorul de patrie. Prețul pentru acest deliciu este unul considerabil mai ridicat, reflectând calitatea sa superioară.
De aproape zece ani, Maria s-a stabilit în Statele Unite ale Americii. Pentru ea, salamul de Sibiu reprezintă gustul copilăriei și este neprețuit. Maria plătește 16 dolari pentru un pound, adică aproximativ 400 de grame de produs, ceea ce înseamnă aproape dublu față de prețul din România. Când este întrebată cât de des cumpără, Maria Astanei, o româncă stabilită în SUA, răspunde: „De obicei, achiziționez salamul de două sau chiar de trei ori pe săptămână”.
Salamul de Sibiu a primit aprobarea pentru a fi distribuit în magazinele din Statele Unite, o veste pe care producătorii o aşteptau de un deceniu, potrivit Observatornews.
„Este o premieră pentru că, cel puţin pentru industria noastră, de procesare a cărnii, este primul produs din această categorie care este aprobat pentru export în SUA”, a precizat Radu Timiş Junior, antreprenor.
„Practic, este o recunoaştere a performanţei de supraveghere sanitar veterinară din domeniul siguranţei alimentelor şi o recunoaştere a eforturilor pe care le-au făcut agenţii economici care deţin unităţi foarte bune”, a menționat Ioan Oleleu, vicepreşedinte ANVSA.
„Cu ocazia asta avem şansa să punem România pe harta lumii cu un produs de-al nostru de suflet. E un salam care e maturat între 72 şi 90 de zile. Foarte iubit de români şi nu numai”, adaugă Radu Timiş Junior, antreprenor.