Dumitru Chisăliță, președintele Energia Inteligentă: „Începe goana românilor pentru depunerea declarației pentru a beneficia de prețul plafonat la energie” (VIDEO)

Dumitru Chisăliță, președintele Energia Inteligentă: Începe goana românilor pentru depunerea declarației pentru a beneficia de prețul plafonat la energie (VIDEO)

Guvernul nu a eliminat toate declarațiile pe proprie răspundere pe care românii trebuie să le depună pentru a beneficia de plafonarea prețului la energie. Rămâne în continuare această obligație pentru românii care folosesc dispozitive medicale și familiile cu mai mulți copii în îngrijire.

Dumitru Chisăliță, președintele Energia Inteligentă, a declarat în emisiunea Politica zilei, cu Ioana Constantin, că pentru mulți români va începe o nouă goană pentru depunerea declarației:

„S-a rezolvat a patra parte a problemei pentru cei care aveau mai multe locuri de consum, pentru ceilalți începe goana după depunerea acestei declarații. Majoritatea probabil nu vor apuca să depună aceste declarații, nu vor mai beneficia de la 1 ianuarie de prețul plafonat, urmând ca dacă depun în ianuarie să beneficieze în luna februarie. Este un pas mic care s-a făcut și acesta la presiunea publicului, a mass-media.

Probabil că astăzi vedeam în continuare oameni la cozi încercând să înțeleagă ce au de făcut pe linia aceasta.

Sunt elemente care puteau fi rezolvate, pentru că problemele medicale sunt cunoscute la nivelul Casei Naționale de Asigurări și se putea să se vină cu vouchere la aceste persoane care au aceste probleme, fără să se vină cu declarații sau elemente pe care le inventăm acum”, a declarat Dumitru Chisăliță.

Care sunt categoriile de români care vor depune în continuare declarații pentru a beneficia de plafonarea la energie

În ciuda eliminării obligativității depunerii declarațiilor, familiile monoparentale, cele care au mai mult de trei copii la scoală și cei care folosesc acasă echipamente medicale nu au fost scutiți, căci vor trebui în continuare să depună declarații pentru a beneficia de plafonarea prețului la energie electrică.

Pentru consumul mai mic de 100 kWh/lună, prețul este de 68 de bani/ kWh.

Cei care consumă între 100 şi 255 kWh/lună vor achita 80 de bani pentru fiecare kWh consumat, în timp ce aceia care vor înregistra un consum de peste 255 kWh/lună vor plăti nu mai puțin de 1,30 de bani pentru fiecare kWh.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`