Propunere neaşteptată venită din partea proprietarilor de restaurante.
În marile oraşe din România, aproape jumătate din veniturile unui restaurant se realizează prin intermediul plăţilor electronice, iar în prezent nu există un cadru legal pentru a putea plăti bacşişul cu cardul.
Dragoş Petrescu, preşedintele HORA (Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România), susţine că piaţa de profil autohtonă are nevoie de o reglementare a plăţii bacşişului, în contextul în care plăţile electronice sunt în creştere.
Mai mult, statul ar beneficia de un venit suplimentar la buget, în timp ce compania ar putea să-şi administreze veniturile mai eficient, a arătat Petrescu, potrivit ZF.
„Am făcut o propunere pentru Ministerul de Finanţe pentru definirea tipsului. Propunerea noastră este ca acest tips să fie evidenţiat pe bonul fiscal pe o linie separată, pentru a fi extras din zona TVA, pentru că nu este un serviciu contractual între companie şi clienţi. Propunerea noastră este să fie impozitat ca un venit din alte surse, aşa cum astăzi prevede legea pentru zona jocurilor de noroc“, a mai spus preşedintele HORA.