Directorul ASF: În cazul unui eveniment major, Astra nu va putea să îşi onoreze obligaţiile de plată

Directorul ASF: În cazul unui eveniment major, Astra nu va putea să îşi onoreze obligaţiile de plată
Foto: qmagazine.ro

Astra Asigurări nu va putea să îşi onoreze obligaţiile de plată în cazul producerii unui eveniment de risc major, susţine preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Dan Radu Ruşanu.

„În cazul unui eveniment major, Astra nu va putea să îşi onoreze obligaţiile de plată”, a declarat Ruşanu, întrebat dacă asiguratorul va putea să acopere daunele provocate de un cutremur.

La finele lunii septembrie 2013, conform datelor asociaţiei naţionale a asigurătorilor (UNSAR), Astra avea peste două milioane de poliţe valabile pe clasa de asigurări de incendiu şi alte calamităţi naturale.

El a adăugat că administratorul special al companiei, KPMG, „are dezlegare” să vândă imobile şi active pentru a redresa situaţia financiară a Astra.

„Societatea va rămâne în administrare financiară până la redresarea societăţii”, a spus preşedintele ASF, pentru Mediafax.

ASF a instituit procedura de redresare financiară prin administrare specială a companiei asigurare reasigurare Astra, a suspendat acţionarii şi conducerea şi a numit firma KPMG ca administrator special.

Fostul preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) Daniel Tudor a protejat Astra Asigurări şi va avea „multe de răspuns”, întrucât în cinci ani compania nu a fost controlată „aproape deloc” a declarat preşedintele ASF, Dan Radu Ruşanu, într-o conferinţă. „În ultimii cinci ani, Astra Asigurări nu a fost controlată aproape deloc. A fost un control început în 2012 şi finalizat în 2013, mai precis vineri, 26 aprilie 2013, în condiţiile în care noua conducere a ASF a venit luni, 29 aprilie 2013. Noi am găsit controlul finalizat. Fosta conducere CSA a stabilit un plan de masuri eşalonat pe nouă luni, până la 31 decembrie 2013. Domnul Daniel Tudor probabil că va avea multe de răspuns. Omul Daniel Tudor a fost cel care a protejat Astra”, a spus Ruşanu.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`