Creditorii internaționali ai Greciei vor cere guvernului de la Atena sa implementeze un set de 150 de noi reforme economice, scrie Der Spiegel care citează raportul provizoriu al auditului realizat de UE, FMI și BCE.
Raportul provizoriu de expertiză realizat de Uniunea Europeană, Fondul Monetar Internațional și Banca Centrală Europeană precizează că Atena ar avea la dispoziție o perioadă suplimentară de 2 ani pentru a realiza reformele impuse.
Această întârziere ar costa, însă, autoritățile elene între 30 și 38 miliarde de euro.
Printre reformele suplimentare impuse de troica internațională Greciei se numără relaxarea legislației care reglementează concedierile, schimbarea regulilor cu privire la salariul minim și eliminarea anumitor privilegii profesionale.
Raportul mai sugerează că atât creditorii Greciei, cât și alte țări europene, sunt de acord să renunțe la o parte din datoria Greciei către ei, ceea ce ar echivala cu finanțarea fondului de salvare a Greciei de către contribuabilii eleni.
Însă, BCE nu poate renunța la sumele datorate de Grecia, pentru că asta ar însemna o finanțare a Greciei de către BCE, mișcare interzisă de tratatele europene.
Grecia trebuie să convingă UE, FMI și BCE că a făcut suficiente progrese în aplicarea reformelor pentru a primi tranșa de 31,5 miliarde de dolari împrumut de care are nevoie pentru a evita falimentul. Raportul final al troicii ar trebui să fie publicat cel târziu pe 12 noiembrie.