Deputaţii au adoptat reducerea cotei TVA la 9% pentru berea la draft

Publicat: 11 06. 2015, 15:30

Camera Deputaților a adoptat miercuri reducerea TVA de la 24 la 9% şi pentru berea la draft, această prevedere fiind cuprinsă într-un amendament admis la Ordonanţa prin care se reduce TVA la alimente de la 24% la 9%, scrie stiripesurse.ro.

„Se reduce TVA la 9% pentru serviciile de restaurant şi de catering, cu excepţia băuturilor alcoolice, altele decât berea care se încadrează la codul NC 22 03 00” (berea la draft—n.r.), potrivit amendamentului.

„De asemenea, TVA se va reduce şi la berea produsă de mici fabrici de bere independente, a căror producţie în anul calendaristic precedent nu a depăşit 200.000 hl/an, iar pentru anul în curs antrepozitarul autorizat declară pe propria răspundere că va produce o cantitate mai mică de 200.000 hl/an se aplică nivelul redus al accizelor specifice prevăzut în anexa nr.1. Pentru micile fabrici de bere independente nou înfiinţate, pentru care antrepozitarul propus declară pe propria răspundere că va produce o cantitate mai mică de 200.000 hl/an, se aplică nivelul redus al accizelor specifice prevăzut în anexa nr.1. Acelaşi regim se aplică şi pentru berea livrată pe teritoriul României de către mici fabrici de bere situate în alte state membre, potrivit prevederilor din norme”, potrivit unui alt amendament aprobat de deputaţi.

Camera Deputaţilor, for decizional,  a adoptat, miercuri, în unanimitate, Ordonanţa de urgenţă 6/2015 care reduce TVA pentru produsele alimentare de la 24% la 9%.

Proiectul prevede reducerea cotei TVA la 9% de la 1 iunie 2015, pentru livrarea următoarelor bunuri: alimente, băuturi, cu excepţia băuturilor alcoolice, destinate consumului uman şi animal, animale şi păsări vii din specii domestice, seminţe, plante şi ingrediente utilizate în mod normal în prepararea alimentelor, produse utilizate în mod normal pentru a completa sau înlocui alimentele, precum şi pentru serviciile de restaurant şi de catering. (Detalii AICI)