Dedeman cumpără fabrica Letea. Frații Pavăl vor să construiască în locul ei un teren de fotbal

Dedeman cumpără fabrica Letea. Frații Pavăl vor să construiască în locul ei un teren de fotbal
Dedeman, avetisment de ultima ora pentru toţi clienţii, în prag de Black Friday 2021 / Foto: dedeman.ro

Dedeman intenționează să cumpere ce a mai rămas din fabrica Letea.
Frații Pavăl, cei care dețin Dedeman, au depus o ofertă pentru achiziționarea activelor imobiliare ale fabricii, aceasta fiind acceptată de lichidatorul Sierra Quadrant, informează Ziarul de Bacău.

“În ședința de vineri a fost acceptată oferta depusă de compania Dedeman pentru activele imobiliare ale fabricii. Urmează procedura de supraofertare. Este un teren avantajos, deoarece este într-o zonă industrială, unde se pot obține autorizații ușor”, a declarat, pentru sursa citată, Florin Dragomir, asociat coordonator al Sierra Quadrant.

Fabrica de hârtie „Letea“ din Bacău, înființată în urmă cu 140 de ani printr-o decizie a Guvernului Ion C. Brătianu, a fost timp de un secol cel mai mare furnizor de hârtie de ziar și produse de papetărie din țară. A trecut prin naționalizarea de după 1945, a cunoscut o retehnologizare masivă în anii comunismului, iar după Revoluție, în 2003, a fost privatizată, ajungând în posesia fostului primar Dumitru Sechelariu. În 2011, fabrica a intrat în faliment.

(Ruinele fabricii Letea. Foto:zdbc.ro)

De trei ani, Sierra Quadrant, unul dintre principalii jucători din piața insolvenței din România, încearcă să vândă activele imobiliare ale fabricii.

Frații Pavăl sunt în căutarea unui teren pentru amenajarea unui stadion de fotbal. Inițial, discuțiile cu municipalitatea au vizat terenul unde s-a început construirea sălii polivalente, la ieșirea spre Onești. Stadionul urma să fie dat în folosință gratuită Primăriei Bacău. Acum, conform unor surse, cei de la Dedeman ar viza amenajarea stadionului pe terenul de circa 30 de hectare al fabricii Letea.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`