De’Longhi ar putea prelua fabrica Nokia de la Jucu. Negocierile sunt pe ultima sută de metri
Grupul De’Longhi, unul dintre liderii mondiali ai industriei electrocasnicelor, se află în discuții avansate cu Consiliul Județean Cluj în vederea preluării fostei platforme de la Jucu a celor de la Nokia, potrivt unor surse din apropierea negocierilor.
„Negociem în prezent cu 5 operatori economici, însă cu doi dintre ei negocierile sunt avansate. Din motive ce ţin de confidenţialitate, nu putem face încă public rezultatele negocierilor”, a declarat pentru ZF Transilvania Alin Tişe, preşedintele CJ Cluj.
Potrivit surselor citate de zf.ro, investitorul cu cele mai mari șanse de a înlocui Nokia la Jucu este De’Longhi, care mai are fabrici în Italia și Rusia, dar și două centre de producție în China. Gigantul electrocasnicelor a realizat în 2010 o cifră de afaceri de 1,6 miliarde de euro și avea la acel moment 7.083 de angajați.
Potrivt lui Valentin Ilcaș, fostul lider sindical al Nokia Metal, italienii au vizitat de mai multe ori parcul industrial Tetatrom III, din Jucu, unde se află fostele hale Nokia, la sfârșitul anului trecut.
„Ştiu că reprezentanţii CJ Cluj se află în negocieri cu trei companii străine, Bosch, De’Longhi şi un producător finlandez de echipamente de testare pentru telefonia mobilă. Este posibil ca producătorul italian de electrocasnice De’Longhi să vină la Jucu, în condiţiile în care compania Bosch discută de mai mult timp cu guvernul pentru acordarea unui ajutor de stat”, a declarat pentru ZF Transilvania Valentin Ilcaş.
Și președintele CJ Cluj a confirmat că negocierile pentru preluarea platformei Nokia au ajuns pe ultima sută de metri, dar nu a dezvăluit numele investitorului, deși detaliile oferite par să se potrivească grupului italian. Tișe a mai declarat că în cazul unui acord, contractul va aduce investiții în zonă de 30 de milioane de euro.
„Investitorul respectiv activează în domeniul producţiei de echipamente electrocasnice şi deţine două fabrici în China şi câte una în Rusia şi Italia. Sperăm ca următoarea să fie în România, iar investiţiile ar putea ajunge la 30 mil. euro. În maximum zece zile cred că putem prezenta acest investitor”, a declarat Tişe.