De ce crește prețul aurului? Tariful argintului începe și el să se majoreze

De ce crește prețul aurului? Tariful argintului începe și el să se majoreze
Image by PublicDomainPictures from Pixabay

Prețul aurului a ajuns la un nou record în săptămâna 25-29 martie având în vedere faptul că investitorii privați cumpărară în cantități mai mari, dar și Rusia și China se concentrează pe cumpărarea metalului prețios. Și prețul argintului începe să aibă un preț tot mai mare.

Aurul a atins noi recorduri

La o lună după ce a izbucnit războiul din Ucraina, prețul unicie de aur era în scădere, cu 2,11% față de 1 aprilie 2021, fiind la 1.896,40 de dolari. După doi ani, prețul unciei de aur a ajuns la 2.233 de dolari, cu 9,26% mai mult decât la începerea războiului, conform Economica.

Pe lângă investitorii care vor să își protejeze activele, Rusia și China au apărut printre jucătorii mari. Motivele pentru care achiziționează aur este legat de puterea dolarului care ar trebui slăbită având în vedere condițiile impuse de SUA celor două state, iar al doilea se referă la pregătirea din punct de vedere financiar în cazul unei escaladări a conflictelor.

Se estimează că prețul aurului va crește

Deprecierea dolarului este și factorul care a impins investitorii să cumpere aur. Prețul metalului prețios are un prag de rezistență stabilit la 2.320- 2.350 de dolari pe uncie și se așteaptă ca acesta să crească în perioada următoare. Dacă va depăli pragul, prețul unciei va putea ajunge până la 2.500 de dolari sau chiar mai mult, în acest an.

Și prețul argintului a început să se majoreze, chiar dacă nu este o monedă de refugiu atât de puternică precum aurului, mai scrie Economica.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`