Daniel Fenechiu: Oamenii politici care vor lua măsuri curajoase vor fi cei apreciați de către români. Scăderea cheltuielilor statului este obligatorie (VIDEO)

Daniel Fenechiu: Oamenii politici care vor lua măsuri curajoase vor fi cei apreciați de către români. Scăderea cheltuielilor statului este obligatorie (VIDEO)
Sursa foto: Daniel Fenechiu / Facebook

Este evident pentru orice român decent că e nevoie de o intervenție fermă în ceea ce privește cheltuiala bugetară, chiar dacă este an electoral, a declarat liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, miercuri, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac.

Daniel Fenechiu (PNL), pe B1 TV: Orice leu colectat la buget ne ajută în planul pentru reducerea deficitului

„Eu vreau să vă spun că este evident pentru orice român decent că e nevoie de o intervenție fermă în ceea ce privește cheltuiala bugetară, chiar dacă este an electoral (…). Orice leu colectat la buget ne ajută în planul de revenire la 3% în șapte ani, propus de premier și ministrul de Finanțe. În această ordine a lucrurilor, este normal să vii și cu o limitare a cheltuielilor”, a declarat Daniel Fenechiu.

„Știm foarte bine că la sfârșitul anului rămân bani în bugetele societăților de stat, instituțiilor publice, primăriilor, și în general nimeni nu îi lasă să rămână la buget, îi folosesc pentru diverse lucruri, zilele comunei, diverse evenimente și alte lucruri care țin mai mult de protocol decât de eficiența activității, și atunci e firesc să intervii și poate că benzina și alte cheltuieli de genul acesta pot fi ușor chibzuite, fără să tulbure activitatea unei instituții”, a continuat liberalul.

Daniel Fenechiu: Scăderea cheltuielilor statului este obligatorie

„Bugetul, în momentul de față, cere constrângeri și eu cred că oamenii politici care vor avea curajul să ia măsuri curajoase, chiar dacă ele la un moment dat pot deranja pe cineva, vor fi cei apreciați de către români. Pentru că scăderea cheltuielilor statului este obligatorie în contextul în care, potrivit filosofiei liberale, vrem să păstrăm taxele jos, să permitem acumularea, să permitem menținerea unui nivel de trai decent și chiar creșterea unui nivel de trai al tuturor celor care muncesc, inclusiv în public, și în ultimă instanță nu ne putem bate joc de oamenii care lucrează în mediul privat, care n-au sporuri de fonduri europene, care n-au plan de benzină, care n-au alte lucruri”, a mai spus liderul senatorilor PNL.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`