Cum se realizează reglarea geamurilor termopan pentru iarnă și ce beneficii aduce (VIDEO)
Tâmplăria termopan are două moduri de reglare în funcţie de anotimp: vară şi iarnă. Dacă în timpul anotimpului rece se observă că geamurile termopan din locuinţă nu oferă o izolaţie optimă şi că aerul rece trece de ferestre sau uşi, este momentul în care să fie chemat un specialist sau să punem chiar noi mâna pe unelte.
Ce beneficii aduce reglarea geamurilor termopan în funcție de anotimp
Pe lângă eficienţa sporită pe care geamurile termopan o vor oferi indiferent de anotimp, această operaţiune de reglare le va prelungi şi durata de viaţă.
Este important de ştiut că geamurile termopan oferă posibilitatea de funcţionare în regim de iarnă sau de vară. Reglat în regimul de iarnă, geamul termopan păstrează mai mult timp aerul cald în interior, în timp ce optimizarea pentru regimul de vară implică ca cerceveaua să fie mai puţin strânsă, permiţând libera circulaţie a fluxurilor de aer, potrivit meesenburg.ro.
În momentul în care specialistul a făcut montajul termopanelor, el le-a setat în regimul standard, astfel încât ferestrele să îşi îndeplinească funcţia în mod optim, indiferent de anotimp.
Procesul de reglare înseamnă pe lângă confortul termic din locuinţă şi reducerea nivelului de uzură a elementelor de fixare şi a garniturilor, deci o durată de viaţă mai lungă a geamurilor tale.
Cum se reglează geamurile termopan iarna
Iată paşii necesari reglării geamurilor termopan iarna:
– verificaţi dacă există curenţi de aer. O modalitate simplă de a face acest lucru este să aprindeţi o lumânare şi să o ţineţi pe lângă rama geamului. Dacă lumânarea se înclină sau se stinge, atunci există un curent de aer.
– identificaţi şuruburile de reglare. Aceste şuruburi se află de obicei în partea de jos a ramei geamului, în dreptul garniturii de cauciuc.
– utilizaţi o cheie imbus pentru a roti şuruburile. Pentru a strânge şuruburile, rotiţi-le spre dreapta. Pentru a le slăbi, rotiţi-le spre stânga.
– rotiţi şuruburile câte puţin la fiecare dată. Nu este necesar să le strângeţi sau să le slăbiţi prea mult.
– verificaţi din nou dacă există curenţi de aer. Continuaţi să reglaţi şuruburile până când eliminaţi complet curenţii de aer.