Cum pot românii care stau la bloc să economisească. Condiția care îi scapă de plata impozitului

Cum pot românii care stau la bloc să economisească. Condiția care îi scapă de plata impozitului
Foto simbol: Pixabay

Românii care locuiesc la bloc pot să economisească o sumă frumoasă de bani, pot să nu mai fie obligați să plătească impozitul, cu o singură condiție.

Cum să nu mai plătești impozit pe locuință

Trebuie ca toți locatarii să anvelopeze blocurile pe cont propriu, ceea ce îi va scuti de impozitul pe locuință. Deciaia este a consiliului local din Drobeta Turnu Severin, luată în urmă cu patru ani, informează Click.

Chiar dacă sună tentant, nimeni nu s-a încumetat să înceapă lucrările, motivul fiind unul financiar, pentru că trebuie neapărat ca o firmă specializată să se ocupe de lucrări, ceea ce costă foarte mult, iar suma poate ajunge chiar și la un milion de euro. Dar, înainte de trecerea efectivă la lucrări, este necesară o documentare.

Totuși, sunt unuii locatari care au anvelopat locuința, iar beneficiile au început să se simtă la facturi, chiar dacă plătesc impozitul în continuare.

Astfel, pentru menținerea căldurii, lucru esențial pe timpul sezonului rece, este foarte important ca apartamentele să fie izolate termic în exterior, să se înlocuiască ferestrelee sau ușile, apoi să aibă loc lucrările de refacere a finisajelor anvelopei.

Avertisment pentru locatarii blocurilor racordați la încălzirea centralizată

Cei care locuiesc la bloc și sunt racordați la sistemul de încălzire centralizați sunt obligați să își monteze repartitoare de căldură pentru a măsura consumul de energie. Acest lucru trebuie îndeplinit până la data de 31 decembrie 2023.

„Cu ajutorul sistemelor tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică, cu citire de la distanță, veți plăti exact cât consumați! În imobilele de tip condominiu și în clădirile mixte racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică sau dotate cu o sursă centrală de încălzire sau de răcire este obligatorie montarea contoarelor individuale până la 31 decembrie 2023 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire și apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spațiu cu altă destinație decât cea de locuit”, a anunțat ANRE.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia