Condamnarea lui Dan Voiculescu la 10 ani după gratii şi la restituirea parţială a prejudiciului din Dosarul ICA, împreună cu ceilalţi inculpaţi şi cu cele două fiice ale sale, ar putea atrage după sine şi pierderea unor clienţi de către trustul Intact, fondat şi controlat de familia Voiculescu.
Acuzaţiile de spălare de bani pentru care omul de afaceri a primit condamnarea vizează televiziuni din trustul pe care Dan Voiculescu îl conduce din umbră, iar fiicele sale, Camelia şi Corina Voiculescu, în acte. Una dintre măsurile impuse de instanţă vizează confiscarea sediului din Băneasa în care funcţionează în prezent Antena 3.
Cum bunele practici ale marilor companii exclud sau evită colaborări cu infractori condamnaţi definitiv, respectiv cu instituţii media finanţate din astfel de surse, o parte dintre acestea ar putea fi nevoite în perioada următoare să-şi întrerupă contractele de publicitate încheiate cu acest trust.
Cu atât mai mult cu cât aceleaşi personaje apar şi într-un dosar de şantaj, care a tras deja un semnal de alarmă în rândul multinaţionalelor, privind asocierea imaginii cu persoane anchetate pentru astfel de practici.
Dan Voiculescu a fost condamnat, vineri, la 10 ani de închisoare cu executare, în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Alături de acesta, alţi 11 inculpaţi au mai primit sentinţe cuprinse între 3 şi 8 ani de închisoare cu executare sau suspendare. (Detalii AICI)